EGYETLEN TEÁSKANÁL EBBŐL A PORBÓL HELYREÁLLÍTJA A VESÉK MŰKÖDÉSÉT

A vesekövet sok különböző dolog okozhatja. Ha a vizeletben több a kalcium, húgysav, vagy oxalát mint a normális, kialakulhatnak a kövek. Genetika és bizonyos életmódbeli tényezők – mint például a magas fehérjetartalmú étrend, köszvény, túl sok D-vitamin vagy anyagcsere-betegségek is okozhatják.

repair-your-damaged-kidney

Van azonban egy jó hír. Van egy természetes módszer, amely segíthet megszabadulni a kövektől.

Ez a csodás szódabikarbóna vagy más néven nátrium-bikarbonát. A Royal London Hospital tanulmánya szerint ez az egyszerű háztartási termék megakadályozza a kövek kialakulását, és jelentősen javít a vesék egészségén.

Tehát, hogyan is működik ez?

A vese is termel hidrogén karbonátot (nem egészen ugyanaz a vegyület, mint a szódabikarbóna, de hasonló). A hasnyálmirigy szintén. A bikarbonát termelés egy hihetetlenül fontos védőhatást nyújt a veséknek.Ha a szintje túl alacsony, nem működik jól ez a páros szervünk. A brit kutatók dialízisre szoruló betegeknek adtak szódabikarbónát, és egy részük a kutatás végén nem szorult művese kezelésre.

Ezeknek a vesebántalmakban szenvedő betegeknek naponta tabletta formájában adtak szódabikarbónát. Egy év elteltével azt találták, hogy a páciensek veseműködésének romlása sokkal lassabb lett, mint azoknál, akik nem kaptak a szerből.

Otthoni kezelésnél egyszerű szódabikarbónás vizet érdemes fogyasztani, nemcsak a veséket, de az ízületeket is megszabadítja a húgysav lerakódásoktól.

Hozzászólások: