EZT SENKI SEM MONDTA NEKED, DE HA EZT SZEDED, MONDJ LE A KÁVÉRÓL! TÉNYLEG!

A Latte Macchiato szerelmesei elégedettek lehetnek: egy tanulmány során bebizonyosodott, hogy a kávé nem idéz elő szív-, és érrendszeri megbetegedéseket, sőt megelőzi a kettes típusú diabétesz kialakulását. A nőknek azonban vigyázniuk kell: a fogamzásgátló tabletta, illetve a változókorban szedhető hormontabletták lassítják a koffein lebomlását.

a_small_cup_of_coffee

Egy németországi kutatás eredményei alapján a kávé mindennapos fogyasztása nem hat negatívan egészségünkre, és napi négy csésze alatt a kettes típusú diabétesz megelőzésében is segít. Összesen körülbelül 42 000 résztvevő kávéfogyasztási szokásait, és egészségi állapotát vizsgálták egy 9 éves, hosszú távú tanulmány keretei között. Elsősorban a klasszikus kávé hat pozitívan egészségünkre magas antioxidáns-tartalmának, és alacsony kalóriaértékének köszönhetően. A koffein lebomlása azonban egyes esetekben problémát okozhat: az élénkítő anyag jóval lassabban távozik a szervezetből, ha fogamzásgátló tablettát, vagy egyéb hormontartalmú készítményeket szedünk.

A hormontartalmú gyógyszerek gátolják a koffein bomlását, így növelik az élénkítő hatást. Azoknak a nőknek, akik ilyen tablettákat fogyasztanak, és tüneteket okoz a koffeinfogyasztás (például nyugtalanságot, álmatlanságot), ajánlott felhagynia a koffeintartalmú ital élvezetével. A koffein lassabb bomlása súlyosabb esetben akár szív-, és érrendszeri megbetegedésekhez vezethet. A kávé pozitív, diabéteszt megelőző hatása ebben az esetben csak feltételes. Amennyiben a fekete ital panaszokat okoz, ne kockáztassuk egészségünket: hagyjunk fel a rendszeres kávézással.

Hozzászólások: