Ez az 5 ok bizony hosszútávon váláshoz vezethet!

Minden párkapcsolatban vannak problémák, azonban mielőtt nagyon elmérgesedne a dolog, érdemes nagyobb figyelmet fordítanunk egymásra. Fontos, hogy mindig megbeszéljük, és elmondjuk a problémáinkat.

Nézzük mi az az 5 ok, ami egy idő után, ha nem orvosoljuk, váláshoz vezethet.

1.Szabályok

A pszichológusok szerint a házasságba bevezetett szigorú szabályok, és korlátozások egy idő után nagyon rossz hatással lehetnek a kapcsolatra. Az egyik fél úgy fogja érezni, mintha a második munkahelyén lenne, vagyis állandóan meg kell feleljen, kell teljesítsen.

Próbáljunk meg lelkesek, vidámak lenni, még akkor is, hétvégén nagytarítást csináltunk. Az együtt töltött percek legyenek szépek, és felejthetetlenek.

2.A barátaink elváltak

Mindenképp hatással van ránk az, ha közeli barátaink elváltak. Tudatosítanunk kell, hogy az az ő életük, és nem a miénk. De arra is jó lehet az ő válásuk, hogy felismerjük, ha válságban van a kapcsolatunk, és jobban odafigyeljünk egymásra.

3.Nincs idő

Hányszor előfordul egy házasságban, hogy mindenre van időnk, csak arra nem, aki ott van mellettünk, és, aki a legfontosabb kellene legyen számunkra. Nem szabad elhanyagoljuk a partnerünket csak azért, mert nehézségek vannak a munkahelyünkön.

Abban a pillanatban, amikor úgy érezzük, hogy a kapcsolatunk rovására megy a sok munka, nem-et kell mondanunk a következő feladatra.

4.Hűtlenség

Ha megtörtént a dolog, akkor mindenképp felelősséget kell vállalnunk tetteinkért. A leghasznosabb, ha őszintén elmondunk mindent, megbeszéljük, és akkor még talán menthető a helyzet.

5. Ha nem vagy biztos a dolgodban

Felmérések szerint azok az emberek, akik érettebb fejjel házasodnak, vagy mennek férjhez sokkal nagyobb eséllyel válnak el.

Ez azért történhet meg, mert már több partnerük volt életükben, és jobban tudnak viszonyítani. Mielőtt összekötnénk az életünk, legyünk tisztába vele, hogy partnerünket mennyire sikerült kiismernünk, és ő is mennyire ismer minket.

Hozzászólások: