EZ A 4 FAJTA FEJFÁJÁS HALÁLOS BETEGSÉG JELE LEHET: NE VEDD KÖNNYEDÉN!

Mindenkinek fáj a feje, de általában érezzük, mi az oka: éhség, kevés alvás, fronthatás vagy stressz. A következő 4 típusú fejfájás ad okot komoly aggodalomra:

1. Annyira fáj, mint még soha: ha nem vagy migrénes, és hirtelen nagyon erős fejfájásod támad, amit fekvő helyzetben is érzel, ráadásul merev nyak, hányinger, fényérzékenység kíséri, azonnal menj orvoshoz. Sztrókot jelezhet.
2. Reggeli erős fejfájás, ami enyhül a nap folyamán, de nem reagál a fájdalom csillapítókra. Erősödik, ha hánysz, vagy fizikai megterhelést végzel. Rendszeres és visszatérő. Ez a tipikus fejfájás agytumor jele lehet. Általában az agydaganat nem jár csak fejfájással, rohamok és viselkedési zavarok kísétik, de a betegek 8 százaléka csak a fejfájást tapasztalja.
3. Hirtelen jött erős fejfájás, ami a test egyik oldalának bénulásával jár, beszédnehézségek kísérik. Egyértelműen sztórk jele.
4. Merev nyakkal járó nagyon erős fejfájás, amit láz kísér. Ez az agyhártya gyulladás legfontosabb tünete, azonnal orvoshoz kell fordulni!

safe_image-16

Hozzászólások: