EGY TAR­TÓ­SÍ­TÓ­SZER, AMI MEG­ÖLI A RÁKOS SEJ­TE­KET! EZ LEHET AZ EL­LEN­SZER!

Eddig min­denki szidta az élel­mi­sze­rekbe ada­golt tar­tó­sí­tó­sze­re­ket, mert kü­lön­féle mel­lék­ha­tá­so­kat tu­laj­do­ní­tot­tak nekik. Most vi­szont még a tu­dó­sok is csak pis­log­tak, ami­kor ki­de­rült, hogy az egyik ilyen anyag ki­végzi a rákos sej­te­ket! Egye­lőre csak pat­ká­nyo­kon tesz­tel­ték az anya­got!A Michigani Egyetem kutatói szerint a tejtermékekben, főleg a camembert-hez és brie-hez hasonló sajtokban használt tartósítószer megtámadhatja a rákos sejteket a szervezetben. Ez az anyag nem más, mint a nizin nevű enzim. A sajtiparban arra használják, hogy ne romoljanak meg olyan hamar a termékek.

  • A Michigani Egyetem kutatói patkányokon tesztelték a nizin hatását.Az állatoknak nyaki és agyi tumorjaik voltak. Az eredmény bámulatos volt, ugyanis kilenc hét alatt a rákos sejtek 70–80 százaléka teljesen eltűnt – írta dr. Yvonne Kapila egy sajtóanyagban.

A nizint egy nem mérgező, színtelen és íztelen, porállagú tartósítószer. A kutatás során bebizonyosodott, hogy az enzim nemcsak harmincféle rákot képes gyógyítani, de bőrfertőzéseket, légúti és hasi, valamint orális betegségeket is sikerült vele visszaszorítani. 

Egy átlagos adag sajtban 0,25–37,5 milligramm per kilogramm nizin található. Hogy a hatását kifejtse, ennek hússszorosát kellene fogyasztanunk. 

Vagyis naponta több kilónyi sajtot kellene megennünk a hatás érdekében…

Egyelőre azonban nem érdemes felvásárolni a közeli boltok sajtkészletét, mert a Michigani Egyetem kutatói eddig csak patkányokon folytatták le a kísérleteket – egyáltalán nem biztos, hogy az emberi szervezetben is hasonló hatást fejt majd ki a nizin.

Hozzászólások: