Egy pszichiátriai gyógyszert hív vissza az OGYÉI a betegektől

Lehetséges gyógyszercsere miatt visszahívja a lakosságtól a Scippa 15 mg filmtabletta H65102A gyártási tételét  az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.  (A gyártási szám a gyógyszerdoboz oldalán található.)

A gyógyszer csomagolása során hiba történt, a patikai forgalomban a tétel  egyik dobozában vérnyomáscsökkentő (H63090C Co-Sentor 50 mg +12, 5 mg UA ) buborékfóliát talált egy beteg – tájékoztatta a Richter a magyarországi gyógyszerügyi hatóságot. Az OGYÉI az érintett tétel betegszintű visszahívásáról döntött.

A két termék szelvénye azonos méretű, de a filmtabletták eltérő külleműek (Scippa fehérszínű, kör alakú, mindkét oldalán domború, egyik oldalán felezővonal a másikon N55 bevésés.  Co-Sentor narancsszínű, kör alakú, bikonvex, egyik oldalán C23 bevésés).

A biztonságos gyógyszerfogyasztás érdekében az OGYÉI arra kéri a betegeket, hogy ellenőrizzék a gyógyszer csomagolásán a gyártási számot és amennyiben az egyezik az említett tétellel (H65102A), akkor hagyják abba a készítmény szedését és vigyék vissza a gyógyszertárba.

A patikai forgalomban elérhető helyettesítő termék, a ESCITALOPRAM-TEVA 15 mg filmtabletta. Az OGYÉI tájékoztatta a TEVA gyógyszergyárat, kérve tőlük, hogy készüljenek fel az esetleges cserék miatti megnövekedett forgalomra.

Hozzászólások: