A sztárszakács kikotyogta: ettől lesz tökéletes a palacsinta …

Bár palacsintát sütni minden háziasszony tud, azonban jelentős kihívás igazán tökéleteset készíteni belőle! Mindenki másképp csinálja, és sokféleképpen lehet kiváló, a sztár szakácsok tanácsai azonban mindig jól jönnek.

A Blikk Rúzs hasábjain találtunk pár ilyen tanácsot, és azokból szemezgetünk:

Varga Gábor, a Cookpad gasztrooldal főszerkesztője szerint a tészta állaga nagy lényeges: ne legyen se túl sűrű, se túl híg, hogy könnyen bele tudjuk önteni a serpenyőbe. Ha már serpenyőről van szó, a teflonserpenyő a legjobb választás, amit ne mossunk el, csak papírtörlővel tisztítsuk ki. Ezáltal a palacsinta alá nem szükséges az olaj, csupán a tésztába.

A serpenyő ne legyen túlzottan forró, mert azon nem lehetséges egyenletesen eloszlatni a tésztát.

A budai Bereg Bar szakácsa, Tőzsér László további tanácsokkal szolgált. Elmondta, hogy a serpenyőbe vajat tesz, elkezdi főzni, és hagyja forrni, amíg be nem barnul. Ezután belekeveri a tésztába, és így nem kell alá olaj. Ő ezen kívül tejet és szódát is használ.

Horváth Zoltán szakács, az MTA menzájának vezetője a palacsintasütő jelentőségét hangsúlyozta: ne ezen spóroljunk, mert ezt elég csak egyszer megvenni. A titok az, hogy forrósítsuk fel jól, kenjük be egy ecsetnyi sertészsírral, égessük ki a palacsintasütőt, így nem ég majd le az étel.

Hasznos volt? Ne felejtsd el megosztani, hogy a barátaid is tudjanak róla!

Hozzászólások: