A BANÁNRÓL KIDERÜLT, HOGY SZINTE MÁR CSODASZER…OLYAN EGÉSZSÉGÜGYI GONDOKRA IS HAT, AMIRE NEM IS GONDOLTAD VOLNA…

A banán az egyik legegészségesebb gyümölcs a világon. Ezen kívül, ez a trópusi gyümölcs igazi tárháza az ásványi anyagoknak és vitaminoknak, amelyek szinten tartják az egészségi állapotodat. Mutatjuk, mi mindenben segíti a szervezetedet a mindennapok során!

A banán napi rendszerességű fogyasztása segíthet számos egészségügyi probléma megszüntetésében.

  • A reggeli rosszullét
  • Vakság
  • Cukorbetegség
  • A csontritkulás
  • Depresszió
  • Veserák

Segíti a megfelelő emésztést

A banán rostokban gazdag gyümölcs, ami rendkívül hatékony az emésztési zavar és a székrekedés ellen.

Segít a vércukor szinten tartásában

A banán szinten tartja a vércukrot és különösen hasznos a cukorbetegek számára. Plusz, segít legyőzni a  depressziót, és javítja a hangulatod.

Segít megakadályozni a kalciumhiánányt

A banán pótolja a kalcium veszteséget a szervezetben. Javítja az ásványi anyagok felszívódását, így a csontok és a fogak erősebbek lesznek.

Fokozza az agyi működést

Köszönhetően a magas kálium-tartalmának (a kálium az egyik ásványi anyag, ami elengedhetetlen a megfelelő agyműködéshez), a banán javítja a kognitív képességet és az érvelés képességét.

Csökkenti a veserák esélyét

Csökkenti a veserák kialakulásának esélyét és a vesekőképződést. Javítja a fogak és a csontok egészségét, miközben ellenállóbbá teszi azokat. Harcol a vérszegénységgel.

A banán gazdag vasban, amely javítja a vér minőségét, így rendkívül előnyös a vérszegénységgel szemben.

Növeli az energiád

A banán rendszeres fogyasztása jelentősen növeli az energiaszinted. Eszel egy, vagy két banánt edzés előtt, és megadja azt az energiát, amire szükséged van a tornateremben.

Védelmet nyújt a szívrohammal és a stroke-kal szemben

Köszönhetően a magas kálium- és alacsony nátriumtartalmának a banán csökkentheti annak a kockázatát, hogy szívroham vagy stroke áldozata legyél.

Küzd a Depresszió ellen

A banán magas triptofán tartalma átalakul szerotoninná a szervezetben. A szerotonin egy agyi neurotranszmitter, amely szabályozza a hangulatodat.

Gyulladáscsökkentő

Végül, de nem utolsó sorban, a banán gazdag B6-vitaminban, amely csökkenti az ízületi gyulladást. Ez serkenti a fehérvérsejtek termelődését, és javítja az idegrendszer állapotát.

Ha hasznosnak találtad, ne felejtsd el megosztani!

Hozzászólások: