9 tipp, hogy hogyan zárjuk ki elménkből az összes negatív gondolatot, helyzetet, kijelentést

Felfoghatjuk úgy is, ahogyan a legtöbb ember, hogy a sok negatív érzés, probléma, gond, az agyunkban születik meg, de ha fordítva közelítjük meg a dolgokat, akkor az elménk erejével úgy alakíthatjuk az életünket, hogy az ne a folyamatos aggódásról, stresszről, idegességről szóljon.

Az emberek többsége hajlamos a negatív dolgokra összpontosítani, mindenhol a rossz dolgok kerülnek szóba, de most itt az ideje, hogy ezen változtassunk.

1000_cikk2015-08-06_20150807_062050

1. Nem tudom ezt megcsinálni

Tudatosan figyeljünk oda a kijelentéseinkre, és mielőtt kimondanánk azt, hogy ?Nem tudom ezt véghezvinni?, állítsuk le a szánkat, és ne ejtsük ki ezt a mondatot. Ezzel máris sok energiát megspórolunk.

2. Oh, te szegény!

Ha egy ismerősünk, barátunk átjön hozzánk panaszkodni, gyakran megsajnáljuk, és ennek hangot is adunk, anélkül, hogy jobban belegondolnánk annak jelentésébe. Ezzel még mélyebbre rántjuk az illetőt, így inkább bátorítsuk, emeljük ki a pozitív tulajdonságait, öntsünk erőt belé.

3. Megszakad a szívem érted

Ha valakinek ezt a mondatot mondjuk, akkor nemcsak a nehézséggel küzdő életét, energiáit gyengítjük, hanem magunktól is elvonjuk az életörömöt, a pozitív töltetű érzéseket. Sokkal sebezhetővé, esendővé válunk.

4. Tartsuk távol magunkat mások problémáitól

Meg kell tanulnunk nem átvenni a mások negatív érzéseit, hiszen még ha egy tragikus kimenetelű hírt is mesél a szomszédunk, az is sok energiánkat leszívja. Igyekezzünk higgadtak, kiegyensúlyozottak lenni, és ne éljük bele mások élethelyzetébe magunkat.

5. Ne gondoljunk rosszra

Ha folyamatosan úgy állunk a dolgokhoz, hogy az ?nem fog sikerülni?, ?lehetetlen, hogy összejöjjön?, akkor már eleve bevonzhatjuk a kudarcot, ezek a negatív végkimenetelű történéseket.

6. Szabaduljunk meg a babonáktól

Számtalan hétköznapi példát lehetne erre felhozni, a 13-as számtól kezdve, a fekete macskáig. Ha nem építjük be ezeket a buta babonákat a tudatunkba, egy sor nehézségtől, kellemetlenségtől szabadulhatunk meg.

7. Ne figyeljünk a rosszra, a bennünket érintő kritikákra

Akik folyamatosan piszkálnak, kritizálnak, azok leginkább irigyek ránk, önmagukkal elégedetlenek, frusztráltak, így nem kell ezeket a kijelentéseiket komolyan venni. Éljük a saját életünket, ehhez jogunk van, mondjuk meg akár a családtagoknak is, hogy nem érdekel az ő negatív véleményük.

8. A sírás nem mindig tesz jót

A sírás ugyan pillanatnyi megkönnyebbülést hozhat, viszont ha mindig sírva fakadunk, mert nehéz az életünk, bizonytalan a jövőnk, akkor már nem tesz jót a sok pityergés. Inkább figyeljünk a jó dolgokra, legyünk hálásak az életünkért.

9. Ne féljünk

A jövőnket nem tudjuk megjósolni, nem tudjuk, hogy holnap, vagy két perc múlva mi fog történni. Az élet túl rövid ahhoz, hogy folyamatosan valami olyantól rettegjünk, amiről fogalmunk sincs, hogy bekövetkezik-e vagy sem.

Hozzászólások: