9 dolog, amitől a francia nők 50 éves koruk után is ragyognak!

A francia nők nem csak fiatalkorukban, de idősebb éveikben is csodásan néznek ki. Hogy mi a titkuk, az most ki fog derülni.

Rebeca Plantier amerikai újságíró könyvet írt arról, hogy hogyan tudnak idős korukra is szépek maradni a francia nők, akik 50, 60 és 70 évesen is teljes életet élnek, nőként, emberként egyaránt.

“Mikor Franciaországban éltem, azt vettem észre, hogy az utcán nagyon sok, korosodó, gyönyörű nő sétál, a teraszokon kávéznak, vásárolnak. Rövid szoknyát hordanak, és annak ellenére, hogy a bőrük állapota nem felel meg a kaliforniai szépségstandardoknak, ők büszkén és méltóságteljesen viselik a ráncaikat” – állítja Rebeca.

1. Egész életükben aktív életm�letmódot folytatnak

A franciák életmódjához hozzátartozik a rendszeres pihenés, a kirándulások, túrázások, utazások, sportok, ezek szerves részét képezik az ottani hétköznapoknak, nemcsak fekszenek egész nap a hasukon a tengerparton.

2. Humorérzék, mint erős antioxidáns

A nevetés, jókedv egy nagyon hatékony antioxidáns. A franciák híresek a szarkazmusukról, ami mindig az életük része, még idős korukban is. Ezért a ráncaik többsége, mosolyránc.

3. Az étkezésre is hangsúlyt fektetnek

Mindig is odafigyeltek az étkezésükre, és köztudott az is, hogy a franciák imádnak enni, de az amerikaiakkal ellentétben náluk nem a mennyiségen, hanem a minőségen van a hangsúly. Rebeca szerint a nők az idő múlásával egyre kevesebbet esznek, inkább salátákat rendelnek, és egy pohár bort. Éppen ezért mire 40, 50 évesek lesznek, szinte ugyanolyan karcsúak maradnak, mint 20, 30 éves korukban.

4. Kevesebb, de minőségi ruhákban járnak

Egy francia 50-es nő gardróbjában kevés, de minőségi, elegáns ruhák találhatók. Nagy hangsúlyt fektetnek a stílusukra, amivel rendszerint lenyűgözik a külföldieket.

5. A szociális életük virágzásnak indul

Egy 50-es, 60-as francia nő baráti köre nemhogy megritkulna, hanem bővül. A gyerekeik felnőttek, a háztartás vezetése, a munka kevesebb időt ölel fel, főleg ha valaki már nyugdíjas, így jut idő a társas életre, a barátokra, közös mozizásra, kávézásra.

6. Az öregedés nem egy betegség, amit kezelni kell

A francia nők körében inkább nevetség tárgyává válik valaki, aki plasztikai sebészhez fordult a ráncai miatt, mintsem, hogy irigykednének nőtársukra. Franciaországban a természetes szépségápolásnak sokkal nagyobb hagyományai vannak, mint a plasztikai műtéteknek.

7. Bármilyen korban hordhatsz olyan ruhát, ami jól áll

A francia 50 éves nők sokszor a 30 éves lányaikkal mennek vásárolni, és ugyanazokat a márkákat hordják, mint a fiatalabb generációk. Szó mi szó: tudnak öltözködni, kisugárzásuk lenyűgöző.

8. A szexben sincs korhatár

A francia nők úgy tartják, hogy 40 éves koruk után lépnek be a szexuális életük második örömteli szakaszába. Az életük rendben van, és ha elváltak, akkor még egy ok, hogy élvezzék a meghitt estéket.

9. Mértékkel, de szinte mindent megengedhetnek maguknak

Későig szórakozhatnak, másnap délelőtt kávéházakban trécselhetnek, legurítva egy pohár bort. Így élt Rebeca egyik 52 éves francia barátnője is. De mindig meg volt szabva a határ, amit sosem lépett át.

Rebeca úgy véli, hogy akkor tudunk szépen megöregedni, ha tiszteljük magunkat, kibékülünk magunkkal, és időt szakítunk a hobbinknak, az utazásoknak, kirándulásoknak, és azokat a dolgokat tesszük, amik boldogságot okoznak.

Hozzászólások: