8 dolog, amire a nők TÉNYLEG vágynak egy párkapcsolatban!

Manapság egyre több párkapcsolat megy tönkre, mert a felek nem tudják igazán, társuk mire vágyik valójában. A kommunikáció hiányából fakadóan csak idő kérdése, hogy valamelyik fél megunja a dolgot, és a mai felgyorsult világban nem várnak sokáig a döntés meghozatalával.

Ha megromlott, esetleg véget ért egy párkapcsolat, nem árt, ha mindkét fél elgondolkodik azon, mit csinált rosszul, mit tett jól és mik azok a dolgok, amelyek hiányoztak a kapcsolatból. Ilyenkor azon kívül, hogy rádöbbenünk hibáinkra (és persze jó tulajdonságainkra is), érdemes megérteni, hogy mire is vágyik az ellenkező nem. Ezúttal a nők igényeit vesszük górcső alá.

Persze tökéletes férfi nincs, és nem is várják el a nők, hogy mind a nyolc pont hibátlanul teljesüljön, de jó iránymutató ez ahhoz, hogy a pasik rájöjjenek, mire is vágynak leginkább a lányok.

Szóljon ez az írás minden férfinek, aki nem érti a nőket és nem tudja, min kéne változtatnia, de persze a lányoknak is ajánljuk ezt az irományt: ti egyetértetek ezekkel a pontokkal? Vagy van valami kiegészíteni-, esetleg javítanivaló a cikkben?

Mire vágynak tehát a nők?

1. Magabiztos férfira

Hallottad már, hogy a nők a rosszfiúkra buknak? Nos, ez nem igaz. Egyszerűen csak arról van szó, hogy a magabiztosság szexi, és a rosszfiúk első és legszembetűnőbb tulajdonsága az önbizalmuk. Ne légy puhány. Ne kérj mindenért elnézést. Légy segítőkész, de ne ugorj mindenkinek az első szavára. Tudd, hogy ki vagy, mit érsz, mire vágysz, és mit tudsz nyújtani egy nőnek. Légy laza, és legfőképp légy önmagad. A nő tudat alatt ebből szűri le, hogy bármi történik, rád számíthat.

2. Úriemberre

A nők megőrülnek az olyan pasikért, akik a tenyerükön hordozzák őket. Ma már kezd hiánycikk lenni az igazán udvarias és előzékeny férfi. Nyisd ki előttünk az ajtót, segítsd fel a kabátunkat, vidd a táskánkat és bókolj nekünk időnként. Nézz ránk úgy, mintha senki más nem létezne rajtunk kívül a világon. A nők mára túlságosan elszoktak attól, hogy nők lehessenek – ám ettől még nagyon vágynak rá.

3. Nevetésre

A humorérzék verhetetlen előny egy férfi esetében. Ha egy nőt képes vagy megnevettetni, már félig bent vagy a szívében. Állítólag, ha egy férfi le akar venni egy nőt a lábáról, ehhez a két legfontosabb tulajdonság kell: némi nagyképűség és jó adag humor – egyszerre.

4. Figyelemre

Az egyik legnagyobb ellentét férfi és nő között az, ahogyan közölnek és ahogyan hallgatnak. Egy nő általában túl sokat beszél – a férfi nézőpontjából legalább is. És persze a legkülönbözőbb okokkal kezdünk bele a mondandóinkba: hogy panaszkodjunk, hogy lelkesedjünk, hogy felhívjuk a figyelmed valamire, vagy egyszerűen csak foglalkoztat az a dolog, és meg akarjuk veled osztani.

Amit nem akar a nő, az a türelmetlenkedés, a félbeszakítás, és a tanácsok. Ha csak kifejezetten nem kérünk segítséget valamihez, nem szabad nekünk tanácsot adni, mert könnyen értelmezzük bírálatként. Hallgatóságra vágyunk. Együttérzésre, vagy az öröm megosztására.

És ha úgy nézel ki, mint akit valóban érdekel, amit mondunk, egyre jobban bízunk majd benned. De ha legközelebb nem emlékszel valamire, amiről beszéltünk neked, azzal nagyon meg tudsz bennünket bántani. Fontos, hogy valódi beszélgetőtárs legyél, és hogy te is megoszd velünk a saját gondolataidat, érzéseidet.

5. Dögösnek érezni magunkat

A nő nagyon vágyik arra, hogy párja azt éreztesse vele, ő a legkívánatosabb teremtés a bolygón, és nincs hozzájuk fogható. Ez nem azért van, mert nekünk nőknek nincs önkritikánk, hanem mert túl sok van. A legtöbb nő tele van gátlásokkal, és szüksége van a folyamatos megerősítésre, őszinte csodálatra ahhoz, hogy valóban sugározza is azt a magabiztos dögösséget, amit a férfiak annyira szeretnek. Ezért érint bennünket olyan rosszul, amikor az ex nőidről hallunk: nem az egyetlennek érezzük magunkat olyankor, hanem valahányadiknak a sorban.

6. Egy igaz barátra

Akivel megoszthatjuk a legtitkosabb gondolatainkat is anélkül, hogy tartanunk kéne a negatív reakciódtól. Egy olyan barátra, aki mellettünk áll a nagy dolgokban, de a kicsikben is. Akire mindig lehet számítani, és aki akkor is ott lesz, amikor öregek és ráncosak leszünk. Aki a legrosszabb időszakainkban is szeret bennünket, aki kiáll mellettünk mások előtt, aki védelmez és hűséges. A nőknek hihetetlen nagy igényük van az érzelmi biztonságra, amit mindezzel adhatsz meg nekik.

7. Hűséges társra

Egy nő mindig sokkal, de sokkal jobban vágyik az érzelmi stabilitásra, mint a férfi. Vagy mondjuk inkább úgy, hogy többet aggódik a saját “státusza” miatt, és szeretné biztonságban tudni nálad a szívét. Ne meséld el neki, hogy csaltad meg a volt barátnőd/feleséged, mert ezzel csak erősíted a bizonytalanságát. Nem arról van szó, hogy hazudni kell, épp csak ügyelj arra, mit mondasz és mit nem. Ahogy te is szeretnéd azt hinni, hogy te vagy az egyetlen férfi, akihez valaha is köze volt (még ha tudod is, hogy nyilván nem így van), ő sem szívesen gondol arra, hányadik a sorban.

A bizalmat pedig folyamatos tettekkel lehet építeni, és utána fenntartani nap mint nap. Ne flörtölj, ne viccelődj azzal, milyen jó a nő a kolléganőd, és soha, de soha ne próbáld direkt féltékennyé tenni a barátnőd. Sokkal nagyobb kárt tudsz vele okozni, mint sejtenéd.

8. Erő és érzelem egyensúlya

A nők azt mondják, hogy érzékeny férfira vágynak. Na, ez valójában nem igaz. Ha fényévenként egyszer annyira kibuksz, hogy elsírod magad, az teljesen rendben van. Ha meghatódós vagy, és könnyek gyűlnek a szemedbe az örömtől vagy valami szép dologtól, az a legtöbb nő számára abszolút pozitív. De egy-egy veszekedés alkalmával elbőgni magad, vagy naponta hisztizni és apróságokon megsértődni, nos, ez a nők kiváltsága. Nem mondom, hogy jól van ez így, de az biztos, hogy a nő nem bírja, ha a férfiemberben túltengenek az érzelmek.

Aztán itt a romantika kérdése is: minden nő azt mondja, hogy romantikus férfira vágyik. Ez nem igaz. A nő valójában egy-egy romantikus gesztusra vágyik, de az aztán legyen… olyan. Ha minden héten kétszer virágot viszel neki, azt fogja gondolni, hogy végül is kedves vagy, de uncsi. Viszont ha csak egy hónapban egyszer kap virágot, de akkor nagyon, az olyan romantikus.

A nők olyan dolgokra vágynak, ahogy a filmekben romantikáznak: kalandra, váratlan dolgokra, vagy olyasmire, amit maguktól nem tennének meg. Például amikor csak úgy megjelenik nála a férfiember, mert azonnali romantikus közlendője akadt. Vagy egy légből kapott (esetleg titokban gondosan kitervelt) utazás, vagy néhány, a táskájába/nesszeszerébe dugdosott cetli, amin csupa kedves dolog áll, vagy egy hosszú-hosszú csók, amikor belép a kedves az ajtón – ugye, hogy ezeket a dolgokat nem minden nap csinálja az ember? Na, így vágynak a nők érzelmes pasikra.

Hozzászólások: