7 tipp, hogyan indítsd egészségesen a napod!

Az már egy jó lépés, ha death metál helyett Pharrel Williams Happy-jére csöng az ébresztőd! Most felsorolunk még néhány dolgot, amivel megalapozhatod, hogy produktívan, boldogan teljenek a napjaid!

4-szombat

1. Ébredés után rögtön igyál egy pohár vizet!

Ezzel hidratálod a szervezeted, és beindítod az anyagcseréd: gyakorlatilag bekapcsolod a tested. Ha beépíted a reggeli rutinba, hamar olyan pozitív változásokat fogsz tapasztalni, mint a szép bőr, vagy jobb anyagcsere. A reggeli pohár vizedet fel is turbózhatod egy kanál frissen facsart citromlével, vagy almaecettel.

2. Legalább egy órát bírj ki internet nélkül!

Az okostelefonoddal alszol, és az első dolgod felmenni a Facebookra ébredés után? Ne tedd, nem jó szokás. Ha vársz egy órát, meglátod, sokkal tisztábbak, fókuszáltabbak, pozitívabbak lesznek a gondolataid egész nap.

3. Adj hálát valamiért!

A hála a legnemesebb érzelem, ezért ha rendszeresen végiggondolod, miért lehetsz hálás, sokkal boldogabb lesz a napod. Ha mindjárt 3, vagy 5 dolog is eszedbe jut, annál jobb!

4. Végy egy friss lélegzetet!

Tárd ki az ablakot, vagy menj ki a teraszra, és telítsd meg tüdődet friss levegővel! Még akkor is, ha hideg van. Ez a mozdulat nem vesz el 10 másodpercnél többet a reggeledből, de annál több energiával tölt fel, és az idegrendszeredre is jó hatással van.

5. Mozogj!

Nem arról van szó, hogy éhgyomorra kéne kardio edzést végezned, már egy kis mozgás is beindítja a vérkeringésed, és felébreszti a tested. Egy jógagyakorlat, vagy pár nyújtás is elég hozzá, de akár felteheted a kedvenc számodat is, és táncolhatsz rá úgy, hogy senki sem látja: garantáltan jó lesz a kedved!

6. Szakíts időt az egészséges reggelire!

Ahelyett, hogy a müzlis doboz után nyúlnál, inkább készíts magadnak valami igazán táplálót: tojást, a zabkását, vagy smoothie-t! Időben nem több, de tovább leszel tőle jóllakott.

7. Szeresd magad!

Nézz a tükörbe, és erősítsd meg magad pozitív állításokkal! Mondd ki hangosan:

  • Sugárzik belőlem a szépség, önbizalom és hála!
  • A testem minden sejtje egészséggel teli vibrál!
  • Jól érzem magam, ha törődök magammal!

Szép napot!!!

Hozzászólások: