6 EXTRÉM TRÜKK, AMIVEL ELKEZD FOGYNI AKKOR IS, HA NEM AKAR!

A fogyókúrázók mindent megtennének a siker érdekében és néhány ötlet igen szokatlannak és bizarrnak tűnhet, mégis működhetnek. Itt most felsorolunk hat ötletet, amely segíthet önnek. Próbálja ki, hisz a siker érdekében, ha el is hisszük, minden működhet!

Egyen a nem domináns kezével!
A kanalat és a villát vegye át a nem domináns kezébe, így lelassítja az evést, amely során az agynak lesz ideje észlelni a jóllakottság érzetét. Így akár 30 százalékkal kevesebb kalóriát vihet be a szervezetébe.

Fényképezze le az ételeket!
Ha többször nézegeti egy étel képét az elveheti a kedvét az evéstől. Végül is megunjuk az étel ízét azelőtt, hogy megkóstoltuk volna. De mindenképpen elmegy a kedvünk a megkóstolásától. Olyan képet is készíthet, amelyen éppen beleharap egy ételbe, kutatók szerint ezekből mindenki keveset eszik.

women-before-after-losing-weight-22

Ne viseljen bő ruhákat!
Akiken van felesleges kiló, szívesen viselnek bő ruhákat, de ez csak eltereli a figyelmét a célról. Viseljen testhez állót, így oda fog figyelni magára még jobban és elkerülhető a túlevés.

Csipegessen zsályát!
A zsálya természetes étvágycsökkentő hatása révén segíthet önnek, érdemes a konyhaablakban cserépben tartani egyet. A leveleiben króm van és ez segít szabályozni az éhségérzetét. Eheti önmagában is, de akár egy salátában is finom lehet.

Helyezze a tükröt az ebédlő falára!
Akik tükör előtt esznek, valamiképp nem esznek annyit, mint azok, akik nem látják magukat evés közben. Szakemberek szerint ez azért van, mert a tükör előtt eszünkbe jutnak a kitűzött célok, vagyis a tükörképünk emlékeztet arra, hogy fogyni szeretnénk.

Borítsa kékbe a konyhát!
A kék szín bizonyítottan csökkenti az étvágyat, vegye magát körül kék színekkel: szalvéta, evőeszköz, terítő, kék dísztárgyak. A sárga, narancs, a piros színekkel pedig vigyázzon, túlevésre ösztönöznek.

Hozzászólások: