4 OLDALÁN BEVÁGJA A CITROMOT, MAJD TENGERI SÓT TESZ KÖZÉ. ZSENIÁLIS ÖTLET, KÁR, HOGY SOKAN NEM ISMERIK!

Bár a citrom viszonylag sokáig eláll szobahőmérsékleten, egy bizonyos hőmérséklet és idő után mégsem maradnak ugyanolyan frissek, mint amikor megvettük őket.

Azt már Szent-Györgyi Albert is tudta, hogy a citrom tökéletes ellenszere a betegségeknek, de mára kiderült, hogy ennél jóval több pozitív élettani hatása van. A folyadékbevitel nagyon fontos, különösen a forró nyári napokon, de a citromos vizet fogyasztók számos előnnyel indulnak azokkal szemben, akik sima vizet fogyasztanak.
Magas C-vitamin tartalma miatt elsődleges vitaminforrás, különösen járványos időszakban. Az emberi szervet ugyanis nem képes sem előállítani, sem raktározni C-vitamint, pedig az a sejtek működéséhez elengedhetetlenül fontos, hiánya betegségekhez vezet.
Nem tartják számon az allergizáló gyümölcsök között, inkább segít annak leküzdésében C-vitamin tartalma, és más összetevőinek segítségével.

A citrom tartósítására eddig nem létezik trükk, az alábbi módszer azonban megcáfolja ezt!

Ha szeretnéd, hogy mindig legyen otthon friss citrom és ehhez ne kelljen a boltba menni, akkor vágd be a héjánál óvatosan 4 egyenlő irányban, de vigyázz, hogy ne vágd be teljesen őket. Ha ezzel meg vagy, az ujjaddal gyengéden lazítsd meg a héjat és tégy közé tengeri sót. Moss ki egy nagyobb befőttes üveget és helyezd bele az így elkészített citromokat. Végül zárd le az üveget és tárold száraz, hideg helyen. Ezzel a módszerrel legfeljebb 6 hónapig frissen tarthatod a citromokat.

Hozzászólások: