Csupán erre a két összetevőre van szükség a bőrelszíneződések megszűntetésére

A hiperpigmentáció jellemzője, hogy különböző méretű és mértékű bőrelszíneződések jelentkeznek az arc, homlok területén. Bizonyos okokból kifolyólag megnő a bőr melanin termelődése. Megtörténhet ez a várandóság ideje alatt, napfény, stressz vagy az öregedés hatására.

Keletkezhetnek külső vagy belső hatásra. Az első kategóriába sorolható például a napfény, a másodikban egy valamilyen kémiai anyag szervezetbe jutása által jöhet létre például. A hajlam, és a bőr elszíneződése lehet veleszületett tulajdonság is.

A szeplők és foltok a nap hatására gyakrabban előjönnek, leginkább az arcon és kezeken jelentkeznek, hiszen ezeket éri többet a napsugárzás. Elszíneződés jelenhet meg a műtét utáni hegek után is, még akkor is, ha már a heg teljesen eltűnt. A melasma a terhesség ideje alatt megjelenő elszíneződése az arcnak. Gyakran nevezik terhességi maszknak is, elsősorban az orron és az arcrészen jelentkezik. Általában a terhesség lejártával a foltok is eltűnnek.

14520576448310_44847702628285_db

Nézzünk egy természetes összetevőkből álló receptet a bőrszíneződések enyhítésére, eltüntetésére.

Keverjünk el 1 teáskanál kurkuma port, 1 teáskanál citromlével. Kenjük fel az érintett területre, hagyjuk rászáradni, majd 15 perc elteltével mossuk le hideg vízzel.

A keverék alkalmazása után rögtön ne menjünk napra. Addig ismételhetjük a kurkumás massza használatát, míg beáll a javulás. Az indiai orvoslás szerint ez egy valódi csodaszer. Azok akinek érzékenyebb a bőrük, adhatnak hozzá még egy kevés vizet vagy a citromlé helyett használhatnak tejet. A citromlé élénkíti a bőrt, és hámlaszt, a kurkuma pedig gyulladáscsökkentő és bőrápoló hatással rendelkezik.

Hozzászólások: