3 dolog, amit soha ne mondj annak, akivel együtt laksz!

Ha szobatársad vagy lakótársad van, vigyáznod kell a szavaidra.

lakotarsak

Akár kollégiumban kényszerülsz együtt lakni valakivel, akár albérletbe költözöl másod- vagy többedmagaddal, különösen ügyelned kell arra, hogy bizonyos dolgokat ne mondj ki, mert megromolhat a kapcsolat a lakótársaddal.

Jó lenne, ha hazamennél hétvégére?

Mindegy, milyen okból szeretnéd az épületen kívül látni a lakótársadat, nem túl szerencsés megkérni arra, hogy szívódjon fel egy-két napra.

Persze mindenkinek szüksége van egy kis magányra, és előfordulhat, hogy útban vagytok egymásnak, de akkor sem szerencsés kategorikusan kijelenteni, hogy a másiknak el kell mennie.

Akár a barátaidat szeretnéd áthívni, akár a pároddal terveztek egy mozizós estét, egyszerűen illetlenség és tapintatlanság elzavarni a másikat onnan, ahol ugyanannyi joga van tartózkodni, amennyi neked.

Az ilyen terveidet inkább ütemezd olyankorra, amikor már előre tudod, hogy a másik ? önszántából ? elutazik, így mindkettőtöket megkímélheted a kellemetlenségektől és a felesleges feszültségtől.

Ugye, ezt fel fogod takarítani??

Jó már az elején tisztázni, hogy hogyan lesznek felosztva a ház körüli feladatok, hogy később ne legyen ebből gond. Ilyenkor jogosan szólhatsz egy kis türelmi idő után, ha a lakótársad nem végzi el a munka rá eső részét, de ha egyébként nincs egyértelműen megbeszélve, hogy ki mit csinál?

Nem bírom elviselni a barátaidat?

Még ha egymással jól ki is jöttök, lehet, hogy a szobatársad barátait vagy szerelmét nem kedveled, de ezt nem jó ötlet a fejéhez vágni. Biztosan te is vendégül látod olykor a te társaságodat, és ezt a másik is megteheti. Ha tényleg nem jössz ki a társad barátaival, inkább maradjatok abban, hogy csak akkor hívja át őket, ha te nem vagy ott, és te is ugyanígy teszel a te ismerőseidde

Hozzászólások: