13 dolog, amit lelkileg erős emberek nem tesznek

Lelkileg is fontos edzeni magunkat, hiszen tudatosan lehet változtatni magunkon. Azonban a változáshoz fel kell ismerni, hogy bizonyos kérdésekben nem vagyunk a helyzet magaslatán. Mit nem tesznek a mentálisan erős emberek?

14520604247074_62270947694597_db

1. NEM PAZAROLNAK ARRA IDŐT, HOGY ÖNMAGUKAT SAJNÁLJÁK
A mentálisan erős emberek nem ücsörögnek magukba roskadva azon sajnálkozva, hogy milyen borzasztó az életük, a körülményeik. Ehelyett felelősséget vállalnak a szerepükért az életben és elfogadják, hogy az néha nem egyszerű.
2. NEM ADJÁK ÁT AZ IRÁNYÍTÁST AZ ÉLETÜK FELETT
Nem hagyják, hogy más kontrollálja őket vagy felülkerekedjen rajtuk. Nem mondanak olyat, hogy „a főnököm miatt érzem rosszul magam”, mert tudják, hogy ők irányítják a dolgokat, az érzelmeiket és ők választják meg azt is, hogy hogyan reagálnak, milyen érzéseket táplálnak egy adott szituációval kapcsolatban.
3. NEM FÉLNEK A VÁLTOZÁSTÓL
A mentálisan erős emberek nem próbálják meg elkerülni a változásokat. Ehelyett lelkesek és nyitottak a pozitív változásokra. Tudják, hogy a változás fontos az életben és megpróbálnak megfelelni ennek.
4. NEM PAZAROLNAK ENERGIÁT OLYAN DOLGOKRA, AMELYEKET NEM TUDNAK MEGVÁLTOZTATNI
Nem hallasz mentálisan erős embereket panaszkodni egy elveszett tárgy miatt vagy egy dugó miatt. Ehelyett arra fókuszálnak, amit befolyásolni tudnak. Felismerik, hogy vannak helyzetek, amikor az egyetlen dolog, amit kontrollálni lehet, az a hozzáállás.
5. NEM AGGÓDNAK AMIATT, HOGY MINDENKINEK MEGFELELJENEK
A mentálisan erős emberek felismerték, hogy nem kell mindig mindenkinek megfelelni. Nem félnek nemet mondani vagy kiállni önmagukért, ha a helyzet úgy kívánja. Törekednek a kedvességre, de nem keseríti el őket, ha nem mindenki boldog a viselkedésükkel.
6. NEM FÉLNEK RIZIKÓT VÁLLALNI AZ ÉSZSZERŰSÉG KERETEIN BELÜL
Nem vállalnak buta, céltalan rizikót, de nem félnek olyan kockázatos dolgoktól, amelyeknek bár bizonytalan a kimenetele, de van benne ráció. A mentálisan erős emberek nem sajnálják az időt arra, hogy számba vegyék a rizikó faktorokat, a pozitív hozadékot és ennek megfelelően hozzák meg a nagy döntést. Tisztában vannak az összes lehetséges hátránnyal is.
7. NEM BÁNKÓDNAK A MÚLTON
Nem pazarolnak időt arra, hogy a múlton rágódjanak, és azt kívánják, bárcsak máshogy alakultak volna a dolgaik. Elfogadják a múltjukat és kijelentik, hogy rengeteget tanultak belőle. Nem a régi sérelmekkel foglalkoznak, nem vágyódnak vissza a régi szép időkbe. A jelenben élnek és a jövőt tervezik!
8. NEM KÖVETIK EL UGYANAZT A HIBÁT ÚJBÓL ÉS ÚJBÓL
A mentálisan erős emberek felelősséget vállalnak a tetteikért és tanulnak a hibáikból, így nem követik el ugyanazokat a hibákat, hanem próbálnak jobb és jobb döntéseket hozni minden alkalommal.
9. KÉPESEK ELISMERNI MÁSOK SIKEREIT
Képesek elismerni és ünnepelni mások eredményeit. Nem irigykednek vagy érzik legyőzöttnek magukat csak azért, mert más sikeresebb, mint ők. Felismerik, hogy a siker mögött milyen kemény munka van és megpróbálnak ők is ugyanilyen keményen dolgozni, hogy eredményesek legyenek.
10. NEM ADJÁK FEL AZ ELSŐ BUKÁS UTÁN
A mentálisan erős emberek nem úgy tekintenek a bukásra, mint egy ok a feladásra. Ehelyett a sikertelenséget egy lehetőségnek tekintik a fejlődésre. Addig próbálkoznak, amíg el nem érik a céljukat!
11. NEM FÉLNEK EGYEDÜL LENNI
A mentálisan erős emberek képesek egyedül lenni és nem félnek a csendtől. Nem félnek egyedül lenni és kihasználják ezeket a pillanatokat arra, hogy produktívak lehetnek. Élvezik a saját társaságukat és nincs szükségük emberekre körülöttük csak azért, hogy ne legyenek egyedül. Egyedül is nagyon boldogak és feltalálják magukat!
12. NEM ÉRZIK ÚGY, HOGY A VILÁG TARTOZIK NEKIK VALAMIVEL
A mentálisan erős emberek nem érzik úgy, hogy bármi is járna nekik az élettől. Nem azzal a mentalitással születtek, hogy bárkinek is gondoskodnia kéne róluk vagy a világnak kell nekik adnia valamit. Ehelyett lehetőségeket keresnek és törekednek arra, hogy élni is tudjanak velük.
13. NEM VÁRNAK AZONNALI EREDMÉNYEKET
Dolgozzanak azon, hogy egészségesebbek legyenek vagy felépítsenek egy üzletet, a mentálisan erős emberek nem várnak azonnali eredményeket. Ehelyett megpróbálják kihozni önmagukból a maximumot a lehetőségeiknek megfelelően és elfogadják, hogy a változáshoz idő kell.

Te még mit tudnál hozzáírni 14.pontnak?

Hozzászólások: