10 tipp, hogyan tanulj nyelvet, egy olyan hölgytől, aki 16 nyelven beszélt!

Lomb Kató volt az első szinkrontolmácsok egyike. 16 nyelvet értett és ismert. Az ő idejében még nem voltak hangoskönyvek, sem idegennyelv tanfolyamok.

Érdekes módon Lomb Kató az idegennyelveket úgy tanulta meg, hogy összehasonlította őket a speciális irodalom és a művészeti irodalom alapján. Kató megfogalmazott 10 egyszerű de hatékony tanácsot, amely bárki számára nagy segítséget jelenthet egy idegennyelv elsajátításában.

10. Nagyon fontos, hogy minden nap időt szánj arra az idegennyelvre, amit meg akarsz tanulni. Ha minden nap zsúfolt programod van, akkor is legalább 15 perc időd legyen arra, hogy egy új kifejezést megtanulj. A leghatásosabb reggel tanulni.

9. Ha az idegennyelv tanulás iránti akaratod már nem annyira erős, akkor rendezd át a napodat. Ha fáradt vagy akkor tarts szünetet, sétálj, hallgass zenét, de soha ne feledd el a célodat.

8. Nagyon fontos, hogy soha ne hasonlítsd össze külön a szavakat, sokkal hamarabb megtanulod, ha egy kifejezést használsz. Pl. ha megtanulod a “Strong wind” (erős szél) kifejezést akkor, ha az egyik szót kimondtad, a másik már automatikusan megmarad a memóriádban.

7. A leghatásosabb módszer a tanuláshoz, ha egész mondatokat tanulsz meg, amelyeket a későbbiek során maximálisan fel tudsz használni a mindennapi beszédben.

6. Bárhol is vagy amikor az utcán mész és meglátsz egy autón vagy egy reklámtáblán egy angol kifejezést, akkor azt jegyezd meg vagy írd fel és otthon fordítsd le.

5. Tanulj meg teljes párbeszédeket az adott idegennyelvből.

4. A mondatok és a kifejezések jobban asszimilálódnak ha egyes szám első személyt használsz.

3. Egy idegennyelv sem tanulható csak szótárból, tanulni kell a művészeti irodalmat, feliratos filmeket kell nézni és beszélni kell az adott nyelven.

2. Ne félj, ha hibázol, mindent nézz át kétszer és javítsd ki a hibát.

1. Legyél biztos már az elején abban, hogy megtanulod azt az idegennyelvet amelyet kiválasztottál, egy idő után már egyre jobban fog menni és büszke lehetsz magadra.

Forrás: bidista.com

Hozzászólások: