VÉDJÜK EGÉSZSÉGÜNKET EZZEL A HÁZI KÉSZÍTÉSŰ GYÖMBÉRSÖRREL

A gyömbért évezredek óta alkalmazzák gyógyászati célokra, ugyanis jótékony és erős hatóanyagainak köszönhetően számos betegséget lehet megelőzni vele, illetve a felépüléshez is hozzájárul.

A különleges, enyhén csípős ízéről ismert fűszernövény csökkenti a gyulladásokat, enyhíti az izom- és hátfájást, gyógyírt jelenthet az ízületi gyulladásokra is.

A következő recept alapján egy olyan gyömbérsört készíthetünk, amely segít megszabadítani a fájdalmaktól.

Hozzávalók:

– 200 g (1 bögre) meghámozott, apró kockákra vágott gyömbér
– pár csepp lime lé
– 225 g (1 bögre) cukor
– 115 ml (fél bögre) szódavíz
– pár lime szelet
– 450 ml (2 bögre) tiszta víz

Elkészítés:

Egy serpenyőbe főzzük fel a két bögre vizet. Adjuk hozzá a gyömbért, majd közepes lángon főzzük 5 percen keresztül. Ezután a serpenyőt vegyük le a tűzről, és hagyjuk 20 percig hűlni. Egy sűrű lyukú szűrőn az egész főzetet szűrjük át. Egy másik serpenyőbe az 1 bögre cukorból és az 1 bögre vízből főzzünk szirupot.

Ha ez kész, akkor keverjünk össze egy fél bögre gyömbéres főzetet negyed bögre sziruppal, és adjunk hozzá fél bögre szódavizet. Ha nem elég édes adhatunk hozzá mézet, és némi lime lét is. A gyógyitalt díszíthetjük lime szeletekkel.

Ez a finom gyömbérsör csökkenti a rossz koleszterinszintet, a magas vérnyomást, jót tesz a vérkeringésnek, és rákmegelőző hatása is van. Javítja a légzést, csökkenti a kellemetlen köhögést is, és véd az influenzával és megfázással szemben.

Hozzászólások: