Szerelem nagy korkülönbséggel ? Működhet?

A szív nem válogat, kezdetben nincsenek határok, vagy akadályok, azonban később akadhatnak bizonyos problémák. Az életkor kérdése előbb vagy utóbb minden párkapcsolatban felmerül, sok tényező befolyásolja azt, hogy két ember mennyire illik össze. Egyesek szerint a kor is meghatározó lehet, de vajon működhet-e a kapcsolat a korkülönbség ellenére is?

38345_fiatal-no-625-d0003103022ec8a99bf01

Egyenrangú felek

Pár év differencia még nem okozhat bonyodalmakat, azonban 10, vagy annál több év különbség már felvet néhány problémát. A párnak meg kell tanulnia együtt kezelni ezeket, kellő türelemmel és megértéssel tekinteni a helyzetre. Az eltérő élettapasztalat miatt a fiatalabb fél alárendeltnek érezheti magát, ebben a szituációban elengedhetetlen, hogy megtalálják a közös egyensúlyt, hogy egyenrangú félként érvényesülhessenek. Az alapvető problémák ugyanis az alá-fölé rendeltségből adódhatnak.

Maradj önmagad!

Minden párnál vannak különbségek, de olyan kapcsolatban kell élnünk, ahol önmagunk maradhatunk, és kiteljesedhetünk. Ez nem függ a megélt évek számától, hiszen a fontos az, hogy mindkét fél éretten álljon az akadályokhoz, meg tudják beszélni a gondokat. Szívügyekben más véleményét nem érdemes készpénznek venni, sokan ugyanis nem nézik jó szemmel a korbéli különbségeket. Ne mások útmutatása legyen a mérvadó, hanem a belső hang és a józan ítélőképesség.

Merre haladunk?

Nem árt tisztázni, hogy ki mit vár az élettől. Ha már az elején kirajzolódik, hogy bizony teljesen más úton kívánunk járni a jövőben, akkor sajnos ez a kapcsolat nem lesz hosszú életű. Az idő múlásával, vagy a szerelem erősödésével ezek az elképzelések változhatnak, de fontos, hogy a magunk útját járjuk és ne csak a párunk kísérője legyünk egy olyan ösvényen, amelyet nem mi választottunk.

Közös nevező

Elengedhetetlen, hogy megtaláljuk a közös hangot, és nyitottak legyünk a kompromisszumokra. Mérlegelni kell, hogy mennyit ér a kapcsolat, ki mennyire gondolja komolyan és mennyi lemondás szükséges ahhoz, hogy zökkenőmentesen vészeljék át együtt az életet. Ezek a fontos döntések megnehezítik a kapcsolatot, hiszen időről-időre mérlegre kerül a szerelem értéke.

Minél több közös tulajdonság és egyforma jövőkép ? ezek mellett van esély a boldog kapcsolatra, ha mindent megtesznek ennek érdekében.

Hozzászólások:

2 thoughts on “Szerelem nagy korkülönbséggel ? Működhet?”

Comments are closed.