NŐK FIGYELJETEK! SOHA NE EGYÉTEK MEG A CSIRKE EZEN RÉSZÉT!

Különös rémtörténetet küldött egy amerikai blogba az egyik olvasó, aki névtelen szeretne maradni!
“Nemrégiben egy barátnőmnek cisztát távolítottak e méhéből. Fekete folyadékkal volt tele a ciszta. A műtét után jobban lett, de aztán visszanőtt a daganat. legnagyobb megdöbbenésére az orvos megkérdezte, szokott-e csirkeszárnyat enni”

warning-woman-dont-ever-eat-this-part-of-the-chicken

A furcsa kérdés hátterében az áll, hogy a csirkéket leginkább két ponton: a nyakuknál és a szárnyuknál fecskendezik be hormonokkal és szteroidokkal, hogy minél hamarabb felnövekedjenek olcsón, és hamar le lehessen őket vágni. Ezekben a részekben sokkal nagyobb koncentrációban találhatók női hormonok, főleg ösztrogén, de más esetekben progeszteron is. Ezek a női szervezetbe jutva komoly problémákat okozhatnak: daganatokat, ösztrogén dominanciát, a hormonháztartás felborulását.

Bár az EU-ban nem megengedett a nagyipari hústermelésben a növekedést elősegítő hormonok és szteroidok alkalmazása, a hazánkban kapható csirke nem mindig hazai, sőt nem is mindig Európából származik.

Természetesen, ha a piacon, őstermelőtől vesz valaki baromfit, akkor nem kell aggódni ezek miatt a szerek miatt, de a szupermarketekben található olcsó baromfi nagyon káros lehet.

Hozzászólások: