Mi történik a lélekkel a halál után? 2 különös beszámoló halálközeli élményekről

Érdekes, hogy több pontban is egyezik, amit láttak.

Ősidők óta foglalkoztatja az emberiséget, mi történik a lélekkel a halál után, ám a kérdésre szinte képtelenség megcáfolhatatlan választ adni, miután akik elmennek, már nem tudják elmondani, mit is tapasztalnak odaát.

ajto

Egyetlen dologba azonban mégis kapaszkodhatunk, mégpedig a halálközeli élményekről szóló beszámolókba. Ezeket a beszámolókat ugyanis olyanok mesélték és mesélik el, akik visszatértek a klinikai halál állapotából.

A klinikai halálról

Klinikai halálnak azt a pár percig tartó állapotot nevezzük, amikor egy ember szívműködése és légzése leáll. Ez az állapot még visszafordítható, de négy-öt perc elteltével az oxigénhiányos állapotba került agy már károsodik, majd a központi idegrendszer nagyfokú károsodása esetén bekövetkezik az agyhalál.

A halálközeli élmények

Az élet és halál közt lebegő embereknél gyakori, hogy miután az orvosok sikerrel visszahozzák őket, és felébrednek, különös élményekről számolnak be, amelyeket az alatt a néhány perc alatt tapasztaltak, míg a klinikai halál állapotában voltak.

A kutatókat jó ideje foglalkoztatja, mi lehet erre a tudományos magyarázat. Vannak, akik az agyban hirtelen megnövekvő szerotoninszintet, mások az agy oxigénhiányos állapotát jelölik meg kiváltóként. Nemcsak a tudományt, hanem a spirituális és vallási gondolkodókat is lázban tartja ugyanakkor a kérdés, akik azonban a halál utáni élet első bizonyítékaként gondolnak inkább rá, semmint orvosilag megmagyarázható jelenségre. Megközelítés kérdése, ki miben hisz inkább.

Akárhogy is, ezeknek a beszámolóknak az érdekessége, hogy sok közülük hasonlónak festi le a túlvilágot. Jellemző például a fényáradat vagy a periféria kibővülése. Vajon tényleg olyan lehet, mint mondják? Olvass el két különleges halálközeli élményt!

Két érdekes beszámoló

Fény és körülölelő szeretet

A 35 éves Roisin Fitzpatrick egészséges, káros szenvedélyektől mentes, jó kedélyű nőként szenvedett váratlanul agyvérzést otthonában. Szerencsére idejében kórházba juttatva sikerült visszahozni őt az életbe. A klinikai halál állapotában azt látta, teste fölé emelkedik, és erős fény vonzza maga felé.

?Szabadnak éreztem magam. Nem tiltakoztam, engedtem, hogy az erős fény átjárjon és körülvegyen. 360 fokban láttam mindent magam körül. Bárhová néztem, szivárványszínekben vibráló fény, ami a szitakötők szárnyát juttatta eszembe. Tiszta szeretetet éreztem, és kitisztultak a gondolataim. Minden világossá vált számomra, de abban is biztos voltam, a szüleimnek mérhetetlen fájdalom lenne elveszíteni engem. Eldöntöttem hát, hogy visszatérek, majd rögtön vissza is tértem a testembe.?

A halott apa intő szava

Anita Moorjani 2006-ban esett kómába a rákkal való hosszas küzdelme után, és ekkor élt át halálközeli élményt, amely után néhány nappal csodával határos módon javulni kezdett az állapota.

?Úgy éreztem, a testem felett lebegek, és mintha mindent 360 fokban beláttam volna a szobában, és azon kívül is. Találkoztam néhai édesapámmal, aki azt mondta, most álljak meg, vagy ha továbbmegyek, már nem fogok tudni visszafordulni. Én mégis azt éreztem, nem akarok visszajönni, mert ott minden gyönyörű volt. Nem fájt semmim, nem féltem ? hihetetlen volt. Szeretetet éreztem. Körülvett a fény, és hirtelen belém költözött a hit, hogy meg fogok gyógyulni, méghozzá gyorsan. Ekkor úgy döntöttem, visszamegyek a testembe, mert ez még nem az én időm.?

Hozzászólások: