A leghasznosabb NŐI trükk, ami fontosabb, mint gondolnád!

Így pisilj helyesen! – A leghasznosabb NŐI intim trükk, ami fontosabb, mint gondolnád!

Naná, hogy nekünk, nőknek még a pisilésre is oda kell figyelnünk! Miért, hányféleképpen lehet pisilni? – kérdezheted. Ha hiszed, ha nem, ezt jó eséllyel te is rosszul csinálod! Nagyon nem mindegy, hogy hogyan pisilünk és ezt én is nemrég tudtam meg. Ezentúl te is tudni fogod, csak figyelj!

Na ez vicc, gondolhatod, hiszen pisilni mindenki tud! Igen ám, de ha rossz szokással párosul, akkor bizony egy idő után azt veszed észre, hogy néha becsurran-cseppenolyankor is, amikor nem kellene. Ez években mérhető, úgyhogy ne szaladj el és hagyd itt a cikket, mert neked most még nincs ilyen problémád! Hannes Rita, gyógytornász és gátizomtrénertől tudom én is, hogy milyen apróságok segítenek abban, hogy ne alakuljon ki az inkontinencia.

Ha neked sem ciki női témákról beszélgetni, vagy csak szívesen veszed az intim jó tanácsokat is, tarts mókussal!
14520592533794_17973468510346_db

Akkor jöjjön egy kis anatómia!

A hólyagot tartószalagok rögzítik a hasfalhoz és a környező szervekhez. Ha a tartószalagok meglazulnak, akkor a hólyag picit megsüllyed, és máris problémássá válik a vizelettartás.

Mit tehetek?

Ne nyomd! Rossz szokás, ha pisiléskor az utolsó cseppeket is “kinyomod”, mert azzal máris nyújtasz egy kicsit a húgyhólyagod tartószalagjain, ami nagyon nem jó. 10-20 év távlatában a naponta többször bekövetkező nyújtásnak megnyúlás lesz az eredménye. Nincs szükség az erőltetésre, hiszen az utolsó csöppek maguktól is kicsepegnek, nem kell nyomni!
Fontos, hogy a pisilés nyugodt körülmények között történjen! Szánj rá időt, és türelemmel várd meg, amíg az utócsepegés megszűnik. Élettani folyamat ez, nyugi! De most már tudok, úgyhogy ezentúl csináld jól és így tanítsd már a kismókusodnak is, hogy ne alakítson ki rossz szokásokat! Ahogy azt is el kell fogadni, hogy az intim részeknek ugyanúgy szüksége van tornára.
*** Az intim higiénia fontosságát nem kell hangsúlyoznom. Ha már így magunk között vagyunk… hadd áruljak el még egy titkot: van egy szuper zuhanyfejünk, ami azon kívül, hogy szép és víztakarékos, még 5 funkciós is és ebből az egyik funkció kifejezetten hasznos nekünk, nőknek. Ha ránézel, fel fogod ismerni és hidd el, a többi kényeztető funkció mellett ez lesz az egyik kedvenced. Úgyhogy gyere és próbáld ki!Itt tudod megrendelni 10 napos ingyen próbára! —>

Miért fontos az intimtorna?

Amikor azt hiszed, hogy makkegészséges vagy, és minden a lehető legnagyobb rendben van, akkor az a kis tenyérnyi terület, amit az orvosi nyelv medencefenéknek (gátnak) hív, a köznyelv pedig nem beszél róla (mert tabu? pff), bizony nap-mint-nap egyre gyengébb lesz, ha nem tornáztatod.
Itt is edzeni kell ám az izmokat, mert egy egészségtudatos mókus számára az édes kevés, ha a popsija, combja és a hasa feszes, de a gátja plöttyedt. Nem beszélve arról, hogy a kismedenceszervek (méh, húgyhólyag, végbél) tartószalagjait óvó praktikákat is jó tudni, mert óhatatlanul túlterheljük őket.
Így aztán, mire érett nővé váltsz, lesüllyedhetnek ezek a szervek, és sokszor csak egy műtét segíthet. Ezt most TÖRÖLJÜK! Mert nem kell mást tenni, mint erősíteni a gátizmokat és tudni, hogy mit lehet és mit nem.
Az intim torna több, mint torna! Olyan egészségvédő program, amely közérthetően mutatja be a kismedencei szervek működését, a megelőzést célzó életmód javaslatokat és megtanítja a végbél – és húgycső záróizom valamint a hüvely gyakorlatait.
Az egészségtudatos, önmagukra igényes nők 10 órás tanfolyam keretében elsajátíthatják ezt a hihetetlenül izgalmas (tényleg az!) elméleti és gyakorlati tudásanyagot.

Senki ne áltassa magát azzal, hogy izomerősítés nélkül is feszes marad. Nem így van.Babavárás előtt legkésőbb ajánlott tisztában lenni az intim gyakorlatokkal. Minden életkorban csak profitálhatsz abból, ha elvégzed a tanfolyamot. És ennek még a párod is örülni fog! Lehet, hogy még nálad is jobban! 😉

Szóval Sellők, Szirének és Hableányok! Legyetek lányok a gáton! A következő tanfolyamról Ritánál lehet érdeklődni! —> Nagyné Haness Rita, gyógytornász, gátizom tréner, BEMER – és Sonoterapeuta – 06/30-661-7576, haness.rita@gmail.com

Pisiljünk hát ezentúl önfeledten!

Rita hihetetlen szeretettel fordult felénk, mókusok felé és mivel nagyon szeretnéminél több nőhöz eljuttatni az intimtorna fontosságát, mi is teret adtuk neki és ha szeretnétek, szervezünk majd közös, ingyenes intim tornát megismertető mókustalálkozót is! Van kedved hozzá? Jelezd kommentben vagy írj privit! Nyugi, én fogom olvasni, Mókuspeti majd csak a bejáratnál osztogat max. limonádét. 😀
Hozzászólások:

One thought on “A leghasznosabb NŐI trükk, ami fontosabb, mint gondolnád!”

Comments are closed.