Leégtél? 7 lépés a gyors gyógyulásért!

Egész nap a strandon lazulni, finom ételek, italok, és boldogsághormonokat termelő napsugarak társaságában. Ahhh, nincs is ennél jobb! Pont ez az, ami a hideg, dolgos napokon tartja bennünk a lelket! Azonban az élvezetes, forró nyaralós délutánoknak is van hátulütője, még pedig a sok kellemetlen percet okozó égési sérülések. A leégés lehet enyhe, és egészen súlyos is, ám mindkettő kapcsán igaz, hogy időben kell elkezdenünk kezelni őket! Íme, hét jó tanács, amellyel megnyugtathatod bőröd, és talán éjszaka sem kell álmatlanul forgolódnod az ágyban!

Leegtel-7-lepes-a-gyors-gyogyulasert_74650fa30781d3dc75c1b482be8d2b2b

1. Vegyél egy hideg zuhanyt, vagy fürdőt! A leégett bőr semmitől sem nyugszik meg jobban, mint a hideg víztől, hiszen ez egyből csökkenti a duzzanatot, és vele együtt a gyulladást is azzal, hogy leszívja a hőt a szervezetedből.

2. Hidratáld bőröd! A zuhany után jöhetnek a megfelelő testápolók! A legjobb megoldást az alternatív gyógyászatban használatos aloe vera krémek jelentik, amelyek elegendő tápanyaggal, sejtgenerálóval, immunerősítővel rendelkeznek ahhoz, hogy elősegítsék a gyógyulást.

3. Víz, víz, víz! Harmadik lépésként rengeteg (akár 3-4 liter) vizet kell innod naponta, ugyanis nem hiányzik, hogy bőröd még ki is száradjon (aztán jöhet az undorító hámlás)! A kiszáradás tünetei közé tartozik a száraz száj, a fejfájás, a kevesebb vizeletürítés, vagy éppen a szédülés.

4. Elő a teákkal! A fekete teáról régóta köztudott, hogy az egyik legjobb a leégés kezelésére. Kapj elő egy fekete tea tasakot, áztasd hideg vízbe egészen addig, míg az sötét nem lesz! Ezt követően egy ruhát, kendőt áztass bele a teába, és helyezd rá a leégett felületre! Bár eleinte picit csíphet, gyulladásgátló képességének köszönhetően estére kutyabajod sem lesz!

Leegtel-7-lepes-a-gyors-gyogyulasert_dcdfb945f3e6709c6b74c2279179c740

5. Mindenképpen legyen nálad fájdalomcsillapító! Ez nem a gyógyulásban segít, csupán a fájdalmad enyhíti, ennek ellenére különösen fontos, hiszen a kellemetlen érzés alaposan rányomhatja bélyegét hangulatodra! Már pedig most feltöltődni szeretnél, nem szenvedni… Ha nem bírod tovább, kapj be egy tablettát, viszont ezt követően szigorúan kerüld az alkoholt!

6. Viselj bő ruhát! Viszkethet, hólyagosodhat, és feldagadhat bőröd. Ha laza, bő ruhát viselsz, csökkented az esélyt a fent említett problémákkal kapcsolatosan. Emellett hagyod lélegezni bőröd, amely szintén kell a jobbuláshoz, valamint a fájdalmat is kevésbé érzed!

7. Kerüld el a fertőzést! Ha sérülésed hólyagokhoz vezet, tudnod kell, hogy az egy kisebb nyílt sebbel ér fel! Ne piszkáld, mert az fertőzéshez vezethet! Tiszta kézzel kenj rá antibiotikumos kenőcsöt (pl: Neosporin), és eszedbe ne jusson szűk ruhát (szoros melltartót) húzni!

Amit tehát mindenképpen tegyél be a bőröndödbe utazás előtt:
NAPTEJ,
Aloe Vera testápoló,
pár tasak fekete tea,
fájdalomcsillapító,
bő ruhák,
antibiotikumos kenőcs!

Hozzászólások: