Intsünk búcsút a szédülésnek, az ízületi fájdalmaknak, a krónikus fáradtságnak, valamint a pajzsmirigy megbetegedéseknek! Íme a recept!

Ha minél kevesebb orvosságot szeretnénk beszedni, de mégis minden területen jól szeretnénk érezni magunkat, akkor érdemes kipróbálni az alábbi természetes gyógymódot, amely sok rendellenességtől, kórtól megszabadít majd.

A kakukkfű egy rendkívüli gyógynövény, hiszen számtalan ásványi anyag (kalcium, vas, kálium) van benne, amelyek mind erős antioxidánsokként hatnak, ezért is alkalmazzák gyakran a gyógyszeriparban is, főleg a szklerózis multiplex, a fibromyalgia, a szédülés, az ízületi gyulladás és a lupus nevű bőrbetegség ellen kifejlesztett készítményekben.

De mit tud a kakukfű?

Először is csökkenti a vérnyomást, enyhíti a köhögést, a felső légúti megbetegedések tüneteit, gyorsítja a vörös vérsejtek képződését, elűzi a krónikus fáradtságot, az asztmát, a torokfájást, a szédülést és a stressztől is megszabadít.

Éppepen emiatt érdemes az alábbi kakukkfüves gyógyitalt elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 1 marék friss, vagy szárított kakukkfű
  • 1 bögre víz
  • kevés méz, de ez nem kötelező

Elkészítés:

Ha friss kakukkfüvet használunk, mossuk meg, majd tegyük egy tálban, amelyre öntsünk rá egy bögre forró vizet. Édesítőként mehet rá méz. Ezt kell meginni naponta, és máris sokat tettünk az egészségünkért.

Hozzászólások: