Így aludj el 60 másodperc alatt

Sokunknak igazi harc az álomba szenderülés. Az ebédet követően alig bírjuk nyitva tartani a szemünket a munka során, bezzeg amikor ágyba kerülünk, ezernyi dolog jár a fejünkben, hogy mit kellene megcsinálnunk, kivel kellene beszélnünk, fel kellene hívnunk a szüleinket, és még sorolhatnánk. Egy kutató azonban nemrég ismertette ?4-7-8? névre keresztelt légzési technikáját, mely által könnyebben alhatjuk az igazak álmát.

Igy-aludj-el-60-masodperc-alatt_ff162a2fa0140a1853728d74b00383a0

A módszert egy a Harvardon végzett orvos, Dr. Andrew Weil álmodta meg. Szerinte ugyanis a mindennapok stresszében élő emberek gyakran nem kapcsolják ki a számítógépüket, sem pedig okostelefonjukat, amelyek kisugárzásai által még nehezebben alszanak el. Ezáltal már az ébredés során fáradtnak érzik magukat. Viszont vannak olyan szakmák, ahol valóban elengedhetetlen, hogy éjjel is elérhetőek legyenek az emberek, ám Weil szerint a tökéletesen pihentető alváshoz nem kell sem pirula, sem bájital, sem különleges krém. Csupán egy légzési technikát kell elsajátítanunk! Az elmélet szerint miközben koncentrálunk légzésünkre, testünk és lelkünk is megnyugszik.

A technika igen egyszerű. Lélegezd be és tartsd bent a levegőt 7 másodpercig! A nyolcadik másodpercnél lassan fújd ki az oxigént, és ezt a gyakorlatot csináld meg négyszer egymásután! Nem csak megnyugszol, de el is álmosodsz tőle. A 7 másodperc alatt az oxigén ugyanis egész testedben szétárad, így agyad könnyebben ellazul. Gyakori hiba ugyanis, hogy túl gyorsan, ?túl hanyagul? lélegzünk, így ilyenkor nem jut elegendő levegő a szervezetünkbe, amely egészségtelen és álmatlansághoz vezethet. Bár ezt a gyakorlatot sokan hitetlenkedve fogadták, végül egyre többen hisznek benne? Egy próbát megér!

Hozzászólások:

4 thoughts on “Így aludj el 60 másodperc alatt”

Comments are closed.