EZ TÖRTÉNIK A BŐRÖDDEL, HA SZÓDABIKARBÓNA ÉS KÓKUSZOLAJOS KEVERÉKÉVEL KENED BE!

Az egészséges és szép arcbőr mindannyiunk álma. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, kitartónak és következetesnek kell lennünk. Sokszor a legegyszerűbb megoldás a leghatásosabb, így nem mindig éri meg a legdrágább, legmárkásabb kozmetikai termékeket választani. Ezért ajánlatos kipróbálni a következő szódabikarbónás, kókuszolajos krémet, amely egyszerre távolítja el az elhalt hámsejteket az arcról, és hidratálja is a bőrt.

A titkos hozzávalók tehát a következők:szódabikarbóna és kókuszolaj. E két összetevőből kikevert krémmel nagyszerűen karban tarthatjuk arcbőrünket, egyszerre ápol, és tisztít, így egy egészséges ember arcképét láthatjuk viszont a tükörben, mely önbizalmat ad, és az önértékelésünket is megemeli.

Ezzel az otthoni készítménnyeleltüntethetjük a pattanásokat, a pigmentfoltokat, forradásokat, közben éveket fiatalodhatunk, a szódabikarbóna apró szemcséinek köszönhetően.

A pattanások legfőbb oka, hogy a bőr pH-egyensúlya felborult, így a pórusok begyulladnak, amelyhez még a nap közben rárakodott por és egyéb szennyeződések is hozzájárulnak. A szódabikarbóna, mivel lúgosít, helyreállítja az elsavasodásnak indult arcbőr pH-szintjét, és nagyszerűen tisztít, így a pattanások kialakulásának két fő okát egy csapásra megszüntethetjük.

A kókuszolaj egy rendkívül egészséges készítmény, amely antibakteriális, hidratáló hatással bír, és szabályozza a bőr festékanyagának (pigment) termelését. Azért is kell a szódabikarbónához keverni a kókuszolajat, mert csökkenti annak érdességét, így egy érzékenyebb arcbőrű személy is bátran használhatja majd a terméket. A legjobb, ha hidegen préselt kókuszolajat tartalmazó készítményt használunk, mert ez a legalkalmasabb az arcbőr kezelésére.

HOZZÁVALÓK:

  • kókuszolaj
  • szódabikarbóna

ELKÉSZÍTÉS:

Hogy milyen arányban kell a hozzávalókat felhasználni, függ az arcbőr típusától. Ha nagyon érzékeny az arcbőrünk, akkor két adag kókuszolajhoz keverjünk egy adag szódabikarbónát. Normál bőrre, használjunk fel egyforma arányban szódabikarbónát, és kókuszolajat.

Össze kell keverni a két hozzávalót, majd utána egyenletesen vigyük fel azt nedves, vagy száraz arcbőrre. Arcmaszként is használhatjuk a házi terméket, ha alapos tisztításra vágyunk, de szappan helyett is moshatjuk rendszeresen arcunkat ezzel a keverékkel, ebben az esetben a pozitív változás később fog bekövetkezni. Ajánlott, ha minden használat előtt frissen készítjük el a arctisztítót.

Hozzászólások: