Ez a nő alkohollal fecskendezte be az ágyát. Nem hitte el, amit ott talált reggelre!

Sok felhasználási lehetősége van az alkoholnak, de a leggyakoribb ezek közül mindenképpen a fertőtlenítés. Használható ragasztó, és egyéb szennyeződések eltávolítására is, ugyanakkor a felhasználása sokkal széleskörűbb, mint gondolnánk.  Most összefoglaltuk a legtöbb lehetőséget, amit az patikában kapható olcsó alapanyaggal megtehetünk.

1 Pusztítsd el a tetveket

Az alkohol csodákat tesz a tetvek eltávolításában. Ezt csináld: tölts meg egy flakont némi alkohollal, majd adj hozzá néhány csepp levendulaolajat. Ezután permetezd a keveréket bőven a fejbőrre és a hajra. Figyelj arra, hogy nem kerül bele szembe, és szájba. Távolítsd el az elpusztult tetveket egy fésűvel egy óra múlva. Áztasd le a tetves fésűt is legalább egy órára.

2 Tisztítsd meg füled

Bár a pamutpálcika a leggyakrabban használt eszköz a fül tisztítására, azt tudnunk kell, hogy veszélyes, ugyanis ahogy tisztítjuk a fület a pálcika nyomja be a fülzsírt egyre mélyebbre a hallójáratba. Az alkohol egy sokkal jobb alternatíva a fültisztításra. Egy csészében keverj össze kevés fehér ecetet és alkoholt, majd csöpögtess egy pár cseppet mindkét fülbe. Használhatsz a vattacsomót erre. A viasz magától ki fog ürülni.

3 Szabadulj meg a poloskáktól is

A poloska igazi bosszúság, különösen azért, mert bőrirritációt  és allergiát okozhat. Szerencsére, alkoholt segít megszabadulni ettől a kártevőtől is. Töltsünk meg egy spray palackot kevés alkohollal és spray bővel permetezzük át a párnákat és matracokat. A poloska tojásokat rak, ezért fontos, hogy ismételd meg többször az optimális eredmény érdekében.

4 Cseréld le a dezodorod

Az alkohol rendkívül hatásosan pusztítja a baktériumokat, amelyek rossz testszagot okozhatnak, és minden elsősegélyládában megtalálható, tehát, ha elutazol és elfelejtesz dezodort vinni, könnyen pótolhatod, de ne használd túl gyakran, mert a gyakori használat során az alkohol irritálja a bőrt.

5 Házi hűtőtasak

Köztudott, hogy az alkohol nem fagy meg. Ehelyett egy hideg, sűrű masszát képez, ha lehűtik fagypont alá. Ezért saját hűtőtasakot tudsz készíteni alkohol segítségével.  Ehhez keverj össze alkoholt és vizet 1: 2 arányban, majd az elegyet öntsd bele egy összezárható tasakba. Fontos, hogy távolítsd el a lehető legtöbb levegőt, mielőtt a táskát a fagyasztóba teszed. Várj egy órát, mielőtt használod. Használhatod sérülés esetén, vagy túrázáskor hűtőtáskában.

6 Körömlakk eltávolítása

Ha el akarjuk kerülni a durva vegyszereket, amelyek gyakran megtalálhatók a kereskedelmi körömlakk lemosókban, használjunk tiszta alkoholt helyettük. Lehet, hogy egy kicsit tovább tart a folyamat, de védi a körmöket.

7 Nincs több benőtt szőrszál

Benőtt szőrszál elég bosszúságot tud okozni, nemcsak azért, mert az irritálja a bőr, hanem a csúnya vörös is lesz a bőr. Használj egy kis alkoholt,  jelentősen csökkent bármilyen irritációt, miközben a bőr újra sima lesz.

8 Bőrtisztítás

A legtöbb pattanás elleni krém és kenőcs  benzoil-peroxidot tartalmaznak. Az alkohollal való átkenés ugyanazt a hatást biztosítja és még gyulladáscsökkentő és nyugtató tulajdonságokkal is rendelkezik. Használd fertőtlenítésre meglévő pattanásoknál, csillapítja  a gyulladást és segít megelőzni az újabb pattanások kialakulását. Csak a sérült területen használd, ugyanis az alkohol roncsolhatja az ép bőrfelületet.

9 Ajakherpesz

A herpesz vírus megtalálható az emberek túlnyomó többségében. Bár 85% -unk hordozza, és csak néhányunknál jön ki. Ha nálad előjön,  akkor 70% -os izopropil-alkohollal kend be a fájó területet. Ez felgyorsítja a gyógyulást a University of Michigan kutatása szerint.

10 Kézfertőtlenítés

Nagyon hatékony kézfertőtlenítő az alkoholt. Keverj össze 4 gramm. aloe vera gél, ½ evőkanál alkohollal, és néhány csepp teafa olajjal. Tárold a keveréket egy zárható üvegben.

Hozzászólások: