Ez a keverék akár rendkívül sárga fogakat is kifehéríti és eltávolítja a csúnya lepedéket és fogkövet is

A legjobb módját találtuk meg annak, hogy ha el szeretnénk kerülni a fogorvost. Ez a házi módszer a leghatékonyabb fogápoló, de cikkünk végén kiegészítő módokat is ajánlunk.

Amire szükséged van:

Szódabikarbóna
Fogkefe
Hidrogén-peroxid

Víz
Csésze
fogászati fogpiszkáló
Fertőtlenítő szájvíz

1  Kezdjük azzal, összekeverünk 1 evőkanál. szódabikarbónát ½ kávéskanál. sót egy kis tartályban. Nedves fogkefét mártsunk bele a keverékbe és mossuk meg vele a fogunkat, mint rendesen, majd öblítsünk. Ez tartson legalább öt percig.

2  Keverjünk össze egy kevés hidrogén-peroxidot kevés meleg vízzel, majd öblítsünk vele egy percig. Ezután köpjük ki, és öblítsük ki a szánkat hideg vízzel.

3 Egy fogászati ​​fogpiszkálóval távolítsuk  el a sárga fogkövet a fogakról. Ne kaparjuk erősen mert az károsíthatja a fogínyt.

4 A végén, öblítsük  ki a szánkat steril szájvízzel. Ismételjük meg a kezelést kétnaponta.

További szájhigiénés tanácsokat:

Mosd rendszeresen puha kefével a fogad, függőleges mozgásokkal. Győződj meg róla, hogy a fogak közötti tér is tisztításra kerül. Valamint a fogak és a fogíny közti rész.
Fogselymet használj rendszeresen!
Fűszeres ételek serkentik a nyáltermelést, ami természetesen tisztítja a fogat.
Dörzsöld a fogaidat meg egy narancshéjjal lefekvés előtt, ez megölni szájban található káros baktériumokat, melyek a fogakra tapadnak. Ne öblítsd ki a szád ezután.

Ha úgy találod, hogy  a cikk hasznos volt, kérlek, hogy ne felejtsd el megosztani! Köszönjük!

Hozzászólások: