Eláruljuk, mi a pasik véleménye a nőkről, szerelemről, párkapcsolatról!

Szerelemről beszélnek, de más nőkkel is flörtölnek, az SMS-ekre nem válaszolnak és azonnal bepánikolnak, ha véletlenül a fürdőszobájukban felejtjük az arckrémünket. A férfiak viselkedése valódi rejtély, ám mi utánajártunk a titkoknak és kiderítettük, mi a véleményük a nőkről, a szerelemről és a párkapcsolatról!

Mi a véleménye a férfiaknak arról, ha a nő kezdeményez?
Imádják, mert tudják, a nők jóval kreatívabbak az ismerkedés terén. Zoe Strimpel londoni párkapcsolati szakértő közel 200 férfit faggatott ki különböző kapcsolati témákról! Az eredmény: ha a nő kérés nélkül megadja a telefonszámát, több mint 95 százalék (!) az esély rá, hogy randira hívják. A sikeres flört lényege: te csak türelmesen várd ki, hogy a pasi megkeressen.
Összegzés
Szexis és vonzó, ha egy nő magabiztos és pontosan tudja, mit akar. De azért öntudat ide vagy oda, éreztetni kell a férfival, hogy ő a hódító – erre nagy szüksége van!

 

Honnan tudhatod, hogy komolyan vesz?
Gyors teszt: a férfiak sokkal jobban szeretnek telefonálni, az e-mailezés és az SMS-ezés eléggé távol áll tőlük. Túl macerásnak tartják. Figyeld meg, mikor akar találkozni veled. Kihagyja miattad a fociedzést? Szuper! Látni akar hétvégén is? Ez azt jelenti, hogy fontosabb vagy számára, mint egy hajnalba nyúló iszogatás a haverjaival. Ha már jó ideje tart a kaland, de nem mutatott be még a családjának, biztosra veheted, hogy csak akkor teszi meg, ha fülig beléd szeret. Még nem találkoztál a barátaival? Semmi pánik, csak tart egy kicsit a srácok véleményétől – és attól, hogy ugratják majd azért, mert a fellegekben jár – ez kellemetlen lehet mindkettőtöknek.
Összegzés
Még mindig kételkedsz az érzéseiben? A valódi énjét az ágyban mutatja meg! Orgazmus után minden pasi „vad csődörnek” képzeli magát. Ha ennek ellenére aktus után is hozzád bújik, szeretetteljesen ölelget és csókolgat, netán a karjaidba simul, kétség sem fér hozzá, hogy valóban akar tőled valamit!

 

A férfiak a szupervékony vagy inkább a formás, molett nőket kedvelik?
Nem rajonganak az extrém dolgokért és a végletekért – a nők terén sem. Se „deszkára”, se „túltöltött galambra” nem vágynak. A plusz kilók alapvetően nem jelentenek gondot számukra. Ugyanakkor nem vágynak „Olyannak fogadom el magam, ahogy vagyok” hatalmas tejszínes tortákat eltüntető partnerre. Fontos, hogy a kiszemelt nő érezze jól magát a bőrében és ez látsszon rajta – de ez nem azt jelenti, hogy elhanyagolhatja magát.
Összegzés
A férfiak összhatást és nem a részleteket figyelik! Lehet, hogy otthon nem okozna gondot számukra, ha a nő minden porcikáján van mit fogni, de azt a kedvest előbb-utóbb be is kell mutatni másoknak, így nem árt, ha kellemes a teljes kép. Sajnos a férfimagazinok és a reklámok elég „hamis” képet sugallnak a tökéletes nőről, így hát nem árt ügyelni a külsőnkre.

 

Mennyire sminkeld magad?
A természetes smink mindig befutó. Alapvetően azt hinnénk, hogy a férfiak nem nagyon kedvelik az erőteljes arcfestést, de a helyzet az, hogy épp az ellenkezője az igaz: imádják a vörös ajkakat és az ártatlan, ám szexi Lolita-típusú hosszú szempillát, rózsás arcocskát. Légy mértéktartó: mindig csak egy területet hangsúlyozz. Jó, ha tudod: soha nem a sminkkel van a gond, hanem a viselkedéssel, amit kiváltasz vele: a férfiak neurotikusnak tartják az olyan nőket, akik folyton a tükörben nézegetik magukat. Ha partnered azt javasolja, „Üljünk be egy kávézóba”, akkor rögtön szeretne indulni és nem fél óra múlva, amikorra kisminkelted magad.
Összegzés
Bár a férfiak szeretik a stílusos nőket, nem az olyanokhoz vonzódnak, akik életcéljuknak tartják a sminkelést és a nap 24 órájában görcsösen azon aggódnak, vajon tökéletesen néznek-e ki.
A férfiak kétharmada sokkal több gyengédségre vágyik
Félnek a karrierista nőktől?
A férfiak többsége megijed az intelligens nőktől. Miért? Mert gyorsan alulmaradhatnak partnerükkel szemben egy vita közben, és ettől erőtlennek érezhetik magukat. Ha a férfi azt érzi, hogy veszélybe kerül a pozíciója, csorbát szenvedhet az önértékelése is, így inkább visszahúzódik, és más nőt keres magának, állítja Zoe Strimpel. A karrierista nőket túl erőteljesnek tekintik és a konkurenciaharc sem kenyerük. Ha nem mondják is ki, mindannyian meleg otthonra és egy nem túlzottan domináns párra vágynak. Olyan nőre, aki (az ágyban is) kellően értékeli a teljesítményüket szavakkal és tettekkel egyaránt.
Összegzés
A karrier témát mindenképpen hagyd ki az első randikon. Ez nem azt jelenti, hogy hazudj neki, de bőven elég két-három mondatban felvázolni, mivel foglalkozol, majd gyorsan válts könnyedebb témára.
Hhány volt szeretője lehet egy nőnek?
A férfiak számára nyilvánvaló, hogy egy 30 éves nő már nem szűz. Ennek ellenére nem bánják, ha nagy szerelmük még „érintetlen”. Még a puszta gondolattól is irtóznak, hogy a barátnőjüknek előttük is volt szexuális élete.
Összegzés
A tíz a legfelső határ. A többit inkább hallgasd el!
Szabad a sz3x az első randin, ha komoly kapcsolatra vágysz?
Hát persze! Ha tényleg tetszel neki, Zoe Strimpel szerint mit sem számít, mikor bújtok ágyba egymással. Az olyan férfi, aki ezek után nem tart potenciális partnernek, feltehetően abból is gondot csinálna, ha az ötödik-hatodik randin feküdnél le vele.
Összegzés
A legjobb barátnőd tippjével („Nincs sz3x az első randin”) a másik nem képviselői is pontosan tisztában vannak. Mivel udvarlód nem számol azzal, hogy már az első randin a tárgyra tértek, ha mégis megtörténik, annál fantasztikusabbnak találja majd az együttlétet!
Hogyan kezdődik egy tökéletes kapcsolat a férfiak szerint?
1. Elhívhatsz randizni, de ettől még én hordom a nadrágot. Egy helyes csajt keresek, nem egy dominát.
2. Igen, a férfiak imádnak magukról sokat beszélni, de azért találkozom veled, hogy megismerjelek. Könyörgöm, ne légy titokzatos jégkirálynő. Előbb el akarom dönteni, hogy van-e értelme folytatni. Később jöhetnek majd a játszmák.
3. Vannak férfiak, akik komoly kapcsolatot keresnek. Nem vagyunk tinik, a harmadik, negyedik randin szóba kerülhet még a családtervezéshez való viszonyom is – de szigorúan csak általánosságban.
4. Ha félmegoldásokat keresnék, felcsípnék egy, fogalmazzunk úgy, szabadabb szellemiségű csajt, és nem erőlködnék azon, hogy meghódítsalak – ne keress mindig hátsó gondolatokat a tetteim mögött.
5. Ha az első együtt töltött éjszaka után reggel kivasalod az ingem, azt nem tekintem annak, hogy be is akarsz költözni hozzám. Ugyanakkor látom, hogy gondoskodó vagy, és nem akarod, hogy gyűrött cuccban menjek dolgozni. Bár ha a szobám kifestéséről, a WC újracsempézéséről kezdesz beszélgetni, pánikszerűen hagyom el a saját lakásomat.
6. Nem zavar, ha egy kicsit gyorsabb a kapcsolatunk tempója, örömmel veszem, ha megkímélsz jó néhány felesleges tiszteletkörtől.
7. Ugyanakkor ne láss belém valaki mást. Anyám 14 éves koromban adta fel a nevelésem. Én én vagyok, ne gondold azt, hogy jó az alapanyag, majd idővel a vágyaid szerint átformálsz. Erre keress mást.
8. Nem mondom el még egyszer: nem anyámat keresem benned!
9. Légy szíves, alaposan bámuld meg a jóképű férfiakat, hogy ne legyen jogod számon kérni, ha rajta felejtem a szemem egy a tiédhez hasonló másik formás fenéken.
10. Végezetül: a kutya marad, a hobbimról nem mondok le, fogok részegen hazajönni, a haverok fontosak, anyám jobban főz, mint te, szeretek egyedül lenni – ha ezeket elfogadod, akár még komoly kapcsolat is kialakulhat kettőnk közt.
A szexuális kapcsolatok döntő többségét a férfiak kezdeményezik
Miért nem válaszolnak az SMS-ekre?
Először is: a pasik utálják az SMS-t. Másodszor: nem hülyék, és átlátnak rajtunk. Tudják, hogy csak növeli az izgalmat, ha megváratnak egy kicsit! Harmadszor: nem tudják 160 karakterbe belepréselni az összes gondolatukat.
Összegzés
Tudja, hogy feltüzel, ha nem válaszol azonnal. Ráadásul órákat agyal azon, hogyan fogalmazza meg, amit akar. Tehát: légy türelmes! Ha nem érdekled, úgysem jelentkezik többé. Roppant fontos: ha valamit nagyon akar, akkor inkább szóban mondja el. Ahogy már említettük: a telefonálás számukra a legintimebb kommunikáció.
Miért idegesíti annyira a férfiakat, ha nálunk hagyjuk a fogkefénket?
Egyáltalán nem esnek pánikba, ha pár cuccodat véletlenül náluk hagyod! A „fogkefe-rituálé” csak a nők számára jelenti a kapcsolat szorosabb fűzését. A férfiak ennél sokkal gyakorlatiasabbak. Különbséget tudnak tenni a hétköznapi dolgok és a női kacatok között. A praktikus holmik, a fogkefe, kontaktlencse-folyadék vagy a váltás bugyi rendben van. Tabu: ékszer, főleg ékszertartó dobozban, parfüm, szemhéjpúder. Ezek ugyanis a jövőre utalnak, amit (még) nem tud elképzelni veled.
Összegzés
A férfiak sokkal lassabban csinálnak mindent (lásd lent „A férfiak életük párját keresik?” c. részt). Először azt kell magukkal tisztázniuk, többet is akarnak-e a nőtől, mint néhány éjszakát!
A barátnőim közül ki tetszik neki?
A férfiakat meglepi, hogy a partnerük mindig rosszul tippel, amikor arról van szó, kit találnak vonzónak. Ne légy szkeptikus, nem véletlenül választott téged. Miért hajtana a barátnődre, aki valószínűleg úgysem lenne potenciális partner számára?
Összegzés
Alapelv: minden férfi kíváncsi a barátnője környezetére! Különösebb veszélyt azonban nem a saját barátnőid, hanem az ismeretlen önjelöltek jelentenek, hiszen azokat nem tarthatod szemmel.
A férfiak életük párját keresik?
Ebben a kérdésben ők született pesszimisták. Miközben mi megállás nélkül álmaink lovagját keressük, ők az elszalasztott nők miatt búsulnak. Néha csak siránkoznak: „Soha nem találok jobbat nála.” A flörttől a szerelmen át a kapcsolatig vezető utat lépésről lépésre teszik meg, nem gondolnak a holnapra, ha ma is jó nekik.
Összegzés:
A férfiak a nagy szerelembe is józanul lépnek bele – átmeneti állapotnak tekintik. Ezért kedvelik az olyan nőket, akik előtérbe helyezik az élvezeteket és nem mindig a „jövőről” beszélnek. Ne őrülj meg, ha néha szóba hozza az exét!
A férfiak is vágynak házasságra, vagy csak akkor szánják rá magukat, ha boldoggá akarnak tenni minket?
Ne rohanjunk ennyire előre. A férfiak számára a házasság sokkal kevesebbet jelent. A 16 és 29 év közötti férfiaknak csupán fele hisz a nagy szerelemben. Csak akkor házasodnak, ha komoly okuk van rá (például úton az utánpótlás) – vagy úgy vélik, hogy mindenképp meg kell tenniük, mert különben kérdésessé válna, vajon folytatható-e a kapcsolat és nem lépsz-e le előbb-utóbb.
Összegzés
A férfiak nem romantikus okból házasodnak, ám ha már rászánták magukat, akkor szívvel-lélekkel belevetik magukat. Számtalan tanulmány igazolja, a férfiak koruk előrehaladtával romantikusabbá válnak és általában véve boldogabbak is, mint partnernőjük. Ráadásul a házasságban élőknek bizonyítottan jobb a szexuális életük is!
A férfiak negyede elképzelhetetlennek tartja a szexet szerelem nélkül
Miért nem tud elszakadni az anyja szoknyájától?
Az anyukája a tökéletes nő, aki kényeztette és szerette. Milyen nő vehetné fel a versenyt vele? Az anyjának köszönettel tartozik – és éppen ezért jó ideig tart, mire érzékelteti vele, eljött az idő, hogy kihátráljon egy kicsit kapcsolatukból.
Összegzés
Ne próbálj konkurálni az anyjával. Ehelyett inkább lásd az „anyuka kicsi fia „szerep pozitív oldalát: a férfi tudja, nagy szüksége van egy nőre, és azzal is tisztában van, hogy odaadással kell fizetnie mindezért.
Összegzések összegzése
Nincsenek nagy titkok, minden férfira alkalmazható eljárások, melyek hatására egyszerre válnak lovaggá, tetkós szelíd motorossá és romantikus kisfiúvá. Nem csak a szerelem, de bármilyen kapcsolat legfőbb megrontói az elvárások, az előre elképzelt álmok. Nem lehet átformálni a másikat, egyszerűen csak tudni kell az ő fejével is gondolkodni – mindkét nemnek. Az a férfi, aki megérti az ő szemszögéből nézve hóbortjaidat, hogy imádsz vásárolni, hogy fontos, milyen az emberek csillagjegye, hogy rajongsz a romantikus filmekért – hosszú távra tervez. Ha ezekben részt is akar venni és hajlandó áldozatokat hozni, csak hogy többet legyen veled – őszintébb szerelmi vallomást nem is kívánhatnál.
Hozzászólások: