A devizások kivégzéses halála elő van készítve! Állami szinten! Matolcsy és a deviza hitelek forintosításának agyréméről tényszerűen!

matol1

Adós vagy?
Kapaszkodj, mert ha eddig sokat fizettél, most majd a Fidesz ki is zsigerel, mindezt nem deviza, hanem forint alapú hitelezéssel!

Látlak, amint otthon ülsz, számolsz, reménykedsz, és hited minden utolsó morzsáját egy olyan gazdasági gárdára akarod rábízni, akik öt év alatt bebizonyították, hogy még a libalegeltetésre is alkalmatlanok, nemhogy pénzügyi rendszerek kezelésére.

A deviza-hitelek (már az elnevezés is helytelen ? lásd a cikk végén az ismertetőt.) legfőbb oka, nem az Euró, vagy a Svájci Frank, azaz a Valuta (lásd a cikk végén, mi a Valuta) erősödése, hanem a Forint gyengülése.

Tudod-tudom, sokak szemében ez a két gondolat ugyan azt jelenti, holott ez távolról sem igaz!

Egy-egy valuta felerősödése a Forinttal szemben, vagy a forint leértékelődése a valutákkal szemben, a mindenkori piaci viszonyok egyik jelzése. Azaz egy gazdaság erejének vannak mérőszámai, melyek mentén a gazdaságba be lehet fektetni, vagy attól el lehet vonni a befektetéseket!

Amikor a magyar gazdaság ? a kormány rózsaszín igehirdetésével szemben ? rosszul teljesít ? jó pár éve ? akkor a gazdaságot figyelő rendszerek, szervezetek, pénzintézetek, elemezve a gazdaság mérőszámait, pl: GDP, fogyasztás, megtakarítások, stb ? levonja a következtetéseket, és ezeket megosztja a világgal.

A Forint nem csak fizetőeszköz, de árucikk is! Mint a világ összes más fizetőeszköze.

A piacon veszik és eladják a nemzeti fizetőeszközöket, és ezt a szerint teszik, hogy egy-egy fizetőeszköz, mennyire stabil, instabil, illetve mennyire érzékeny, azaz befolyásolható (természetesen sok más oka is van).

A nemzetközi piacon a forint egy szempontból rossz befektetés. Ha valaki értéknövekedési céllal vásárolja!
De nagyon jó befektetés, ha valaki értékromlásra számítva vásárolja meg, azaz shortolja!

A gazdaság rosszul teljesítése eredményeként a Forint tartósan veszít az értékéből, amire a pénzpiac is felfigyelt, és folyamatosan arra játszik, hogy ez a folyamat tovább tart, azaz a piac jelenleg legfontosabb szempontja a forint leértékelődése, hiszen a gazdasági növekedésbe nem lehet befektetni, csak annak romlásába, azaz a fizetőeszköz mélyrepülésébe!

Ez mennyiben érint téged, kedves Devizás?

Nos? Ha a gazdaság olyan, mint a béna kacsa, ha a gazdaság vezetői szava-hihetetlenek, akkor a Forint gyengül, ami miatt a deviza értéke nő, azaz kiadásaid növekednek, miközben fizetőeszközöd értéke csökken!

Konklúzió: Éhen fogsz dögleni, és utcára is kerülsz, gyerekeiddel egyetemben!

A kormány csapkodása abban az ügyben, hogy forintosítsa az adósságod, nem neked segít, hanem a bankoknak!

Kifejtem miért!

A Bankok, amikor devizát adtak el neked, és az elszámolást forintban kérik, mindezt folyamatosan és egyoldalúan megváltozott tartozáskezelési környezetben, az elmúlt években gennyesre keresték magukat. Mikor a kormány bevezette a bankadót, nem tett mást, mint ezt a keresményt megcsapolta, úgy, hogy a költségeket a Bankok szépen ránk tudták terhelni, azaz minden magyar fizeti a devizaproblémákból fakadó bankadó terheit.

Miközben a Bank és az állam gazdagszik, és a polgár éhen vész!

Az Orbán rezsim, kusza szemű, unortodox félistene ? Matolcsy ? a Bankokkal kart-karba öltve kiötlötte, hogy miként lehet a deviza üzletből még egyszer pénzt szerezni, úgy, hogy nem számolják fel az adósságokat, de új hitelkonstrukciók keretében kizsigerelik az adósokat.

A forint mesterséges kamatcsökkentése eredményeként, az elmúlt években a központi kamat három százalék alá süllyedt, emiatt a deviza forintosítására relatíve alacsony kamat mellett kerülhet sor. Ugyanakkor a gazdaság hihetetlen béna üzeme miatt a Forint értéke a fabatkához tendál, így sokáig nem lehet fenntartani az alacsony kamatszintet.

Most jött el az idő, hogy a magas deviza kamatból alacsony forint kamatra lehessen váltani az adósságot, majd a forint alapkamatát a nemzetközi pénzügyi nyomás miatt ésszerűen megemelve, a szó legelemibb értelmében kinyírni az adósokat!

Kedves Devizás!

Jelen helyzetben a problémádra csak egy megoldás létezik.

A forintnak erősödnie kell. Ez viszont csak akkor lehetséges, ha olyanok foglalkoznak a gazdasággal, akik értenek hozzá. Orbánék idióták, a magánvagyonuk kezelését sem tudják ellátni, mert a konyhapénz beosztásához sem értenek! A Fidesz kormányt a bankok irányítják, és a bankok teszik majd lehetővé, hogy éhen dögöljetek, mert a Fidesz elad titeket két lyukas krajcárért, és cserébe a kormány egyes tagjainak tovább hízik az offshore bankszámlája?

A deviza forintosítása jelenleg az, az eljárási rend, ami kötelet ad az elkeseredettek kezébe, mert a deviza veszteséget, napi vagy ahhoz közeli árfolyamon, valamilyen a bankok számára ésszerű kompenzáció mentén forintosítják, és az eredendően felvett minden egymillió forint után lényegében el fog veszni az a piaci előny, amit korábban a deviza jelentett a forint hitelekkel szemben, ugyanakkor a deviza napi értékét veszik majd alapul a forint hitel megállapításakor.

Nekem van ismerősöm, aki ötven négyzetméteres panellakására, hatmillió forintnyi hitel után, jelenleg havi 197.000. Forintot fizet, azaz mire kifizetné a lakást 15 millióba fog neki fájni! Ezt a tételt akármilyen módon forintosítsák, jó esetben 12 milliós lesz a tartozás. És abba is pont ugyan olyan kényelmesen bele lehet pusztulni?

Na most felteszem a kérdést!

Érted a Fideszt, vagy nem?

Én igen!

A labda nálad!

Szószedet:

A valuta – valamely ország (országcsoport) törvényes fizetési eszköze egy más ország fizetési forgalmában, annak fizikai megjelenési formájában. Pl.: számunkra valuta: Euró, Dollár, stb. Míg például az Osztrákoknak a Forint a valuta.

A deviza – pénzhelyettesítő eszköz, valamely külföldi ország pénzére szóló, külföldön fizetendő követelés ? illetve külföldi pénznemben jelentkező tartozás ?, melynek megjelenési formája lehet: csekk, váltó, hitellevél, folyószámla-követelés. A deviza, az a: valutaadósság!

Short ? amikor a veszteségre (pl.: árfolyam) történik ? gyakran spekulatív módon ? a befektetés.

Hozzászólások: