A DALAI LÁMA TUDJA A MEGOLDÁST AZ EURÓPAI MENEKÜLTKRÍZISRE

Őszentsége szerint Európa nem tud elviselni ekkora terhet. Most megtudhatod, mit javasol.

Az idén 80 éves vallási vezető, a 14. Dalai Láma szerint a menekülteknek aKözel-Keleten kellene keresniük a boldogulásukat, Európa ugyanis képtelen minden ide tartó embernek otthont adni.

Dalai-Lama02_3439713b.jpg.600x0_q85

A Dalai Lámát nem lehet részvétlenséggel vádolni, hiszen évtizedek óta száműzetésben él, élete legnagyobb részét “menekültként élte le”. 1959-ben,  tibeti ellenállási mozgalom összeomlása után kényszerült Indiába menekülni, azóta sem térhetett vissza egykori székhelyére, Tibetbe.

A tibeti buddhisták vezetője méltatta Németországot, amiért számtalan szíriai előtt nyitotta meg kapuit, hangsúlyozta azonban, hogy ez a lépés nem jelent hosszú távú megoldást.

Dalai-Lama01_3439711b.jpg.1200x630_q85_crop-center_upscale

Nem ártana elgondolkodni azon, hogy Európa befogadóképessége véges” – nyilatkozta Oxfordban egy konferencián. “Először is véget kell vetni a gyilkolásnak Szíriában és más érintett területeken, hogy az ott élőknek ne kelljen elhagyniuk otthonaikat. És ha lehetséges, mindezt párbeszéd útján, és nem erőszak alkalmazásával. Az erőszak soha, semmire nem lehet jó válasz”.

“Nagyra értékelem az európai országok befogadó gesztusait” – mondta a 80 éves szellemi vezető -, “ám hosszú távon mindenképp az az üdvözítő megoldás, ha békét és fejlődést hozunk azokba a muzulmán országokba, ahol most még háború dúl.”

Dalai-Lama03_3439710b.jpg.600x0_q85

A dalai láma arról is beszélt, hogy talán ő lesz az utolsó, aki ezt a címet birtokolja. Viccesen meg is jegyezte, hogy a kommunista kínai kormány jobban aggódik a láma reinkarnációjával kapcsolatban, mint ő maga.

Hozzászólások: