A lelki egészség 7 szabálya

  1. Ügyelj a saját gondolataidra!

 

Azt befolyásolni, hogy mások mit mondanak és tesznek, nem lehet. Azt azonban igen, hogy te magad miként nyilvánulsz meg pozitívan vagy sem. Ha megpróbálod minden felesleges viszontagságtól és negatív gondolattól megszabadítani magad, akkor minden megnyilvánulásod őszintévé válik majd.

  1. Ne bosszankodj!

 

Ne felejtsd el, ha valami nem a terveid szerint halad, az valószínűleg azért van, mert a jövőben valami sokkal jobb vár Rád. Ne élj meg mindent hibának vagy kudarcnak, fogd fel úgy, hogy lehetőséged volt tapasztalatot gyűjteni ahhoz, hogy jobban megismerd önmagad.

  1. Fordíts időt a kielégítő alvásra!

 

Lefekvés előtt tévézel, esetleg olvasol, hogy álomba tudj szenderülni? Írd inkább le mi történt veled aznap. Mindennap stressz, ki nem mondott problémák….butaságnak tűnhet, de ha az ember elengedi a problémáit, kibeszéli, kiírja magából azok sokkal könnyebben megoldásra találnak és a lélek is hamarabb nyugszik meg. Lefekvés előtt közvetlenül azonban vágyaidra, közeli céljaid sikeres beteljesülésére gondolj, hidd el segíteni fog!

  1. Viselj színes ruhákat!

 

Emberek, akik csak fekete ruhát hordanak mindig sokkal borúsabbak, negatívabbak, mint társaik. A vidám színeket viselők kifejezetten többet mosolyognak, és ha összetalálkoznak bárkivel, nem egy búskomor küllem az első amivel szembesülnek velük kapcsolatban, így sokkal szívesebben kommunikálnak vele az emberek, könnyebben építi szociális hálóját.

  1. Igyál több vizet!

Azt hiszed, csak a tested látja kárát, ha nem iszol eleget? A szervezetben lerakódott savaktól, szennyeződésektől sokkal könnyebben megszabadulhatunk ha elég folyadékot viszünk be. És ha a test nem háborog az elmének sokkal több ideje és energiája van arra, hogy a lelket segítse!

  1. Kapcsolj ki időközönként!

 

Tervezz heti egy délutánt, ami csakis a tiéd. Nem kell költséges program ahhoz, hogy jól érezd magad. Sétálj, olvass, nézz meg egy olyan filmet, amit régóta szeretnél. Mindenkinek szüksége van egy kis magányra, ez így egészséges. Ha sosem hagyunk időt magunknak az elmélkedésre, vágyódásra, nosztalgiázásra hamar besokallunk.

  1. Ne vedd túl komolyan az életet!

 

Elkésel, elfelejted, elrontod…Nem kell mindent komolyan venni. Sok dolog pont azért sül el rosszul, hogy tanulj belőle és egy fontosabb helyzetben majd ne kövesd el. Mindenkinek nem lehet megfelelni, ne ostorozd magad.

Hozzászólások: