A FELESÉGEM AZÉRT VÁLT EL TŐLEM, MERT A KAGYLÓBAN HAGYTAM A MOSATLAN EDÉNYEKET!

A probléma hátterében sokkal több van egy el nem mosott müzlis tányérnál, vagy pár piszkos pohárnál, de a feleségem valóban azért vált el tőlem, mert nem szoktam elmosni a koszos edényeket. Talán nem is annyira hihetetlen, ha erre azt mondom, hogy az a nő, aki képes volt ezt tenni, bolond, én pedig egy szerencsétlen áldozat vagyok. De be kell vallanom, hogy sokkal jobban szeretünk ujjal mutogatni a másikra, mondván ő a hibás, amiért nem működik a kapcsolat. Pedig sokszor bennünk, férfiakban van a hiba!

A feleségem már egy ideje azzal fenyegetett, hogy elköltözik, ha még egyszer a poharakat a borogató szélére teszem, és nem a kagylóba. De nem vettem komolyan ezt a fenyegetést, gondolván, hogy biztos blöfföl. Nem blöffölt.

A férfiak nem gyerekek… de néha teljesen úgy viselkednek

Egy férfi számára nagyon fontos, hogy azt érezze: a felesége tiszteli. Nekünk férfiaknak ez az egyik életcélunk. Valószínűleg azért gondolom ezt így, mert annak idején megesküdtünk, hogy tisztelni fogjuk egymást. Most viszont rájöttem arra, hogy én sosem tiszteltem meg azzal őt, hogy a poharakat a mosogatókagylóba tegyem, és ne a borogató mellé.

Az egyik nap egy kommentben olvastam, hogy valaki arról szerette volna meggyőzni az anyákat és feleségeket, hogy inkább segíthetnének a fiaiknak, férjüknek az otthoni munkában, minthogy állandóan őket hibáztatják, ha valamit nem jól csinálnak. Ekkor eszembe jutott a feleségem, aki ezerszer közölte velem, hogy rendkívül kimerítő dolog állandóan utasítgatni a férfiakat, hogy mit hova tegyenek, mivel mit kell csinálni.

Mindig azt mondtam, hogy mondja meg, mit, hogyan csináljak, és én megteszem. De ő nem akart az anyám lenni, ő társam, a szerelmem szeretett volna lenni, aki csak arra vágyott, hogy én is tudjak elintézni ezt-azt otthon, például, hogy a poharakat a kagylóba teszem. És legyenek ötleteim nekem is, ami a házvezetést illeti. Én erre csak most jöttem rá, hogy amiket mondott, milyen fontosak voltak, igaz, akkor semmi értelmét nem láttam a papolásának.

Most viszont tudom, hogy a legjobb dolog, ha a férfi a következőket mondja a feleségének:“Ezt én elintézem, szívem.” És ettől ő megnyugszik.

Bizony, mi férfiak is képesek vagyunk elintézni dolgokat!

A férfiaknak köszönhetően számos olyan találmány létezik, amelyek sokat könnyítettek az életünkön. Ott van például a repülőgép, a felhőkarcolók, vagy számos más tudományos területen alkottak maradandót az erősebbik nem tagjai.

Ezért a férfiak igenis sok mindent képesek megtenni a feleségükért. A baj az, hogy viszonylag nem értjük a nőket, nem tudjuk, hogy mit éreznek, hiszen a lelkiviláguk sokban eltér a férfiakétól.

A poharakkal kapcsolatban sokszor azt feleltem, hogy azért nem teszem be a kagylóba, mert:

  • lehet, hogy ismét inni fogok belőlük
  • nem zavar, ha egy pohár a borogató mellett van, majd elteszem, ha vendégeink lesznek

Sajnos későn tanultam meg azt, hogy azzal, hogy a mosogatóba teszem a poharakat, azzal a tiszteletemet és szeretetemet fejezem ki iránta. És ez a nő számára rendkívül fontos. A poharak kagylóba való helyezése 3 másodperc, csak ennyin múlik a tisztelet. Nem túl nagy teher, igaz?

Ha törődni akarsz a feleségeddel, és szereted:

  • tedd a kagylóba a használt poharakat
  • szedd össze a szétdobált holmijaidat
  • vidd el a gyerekeket sétálni, hogy addig ő pihenhessen
  • mondd ki: Szeretlek!

Egy nő nem azért válik el, mert a férje a borogató mellett hagyja a poharakat, hanem azért, mert úgy érzi, többé nem szeretik, többé nem fontos a férfinak. És ezért nem érzi biztonságban magát, így tovább kell lépnie.

Uraim, ne kövessék el ugyanezt a hibát, amit én!

Hozzászólások: