9 jel, hogy átestél egy néma infarktuson! Oszd meg, életet menthetsz!

9 tünet, ami infarktusra utal! Figyeljünk mindenképp ezekre a jelekre, mert az életünk múlhat rajta!

A szívroham nem válogat, úgy a fiataloknál, akárcsak az időseknél is kialakulhat. Amit tenni tudunk, ha megtörténik a baj, hogy azonnal kihívjuk a mentőket. De érdemes figyelni a következő 9 tünetre is, mert ha időben észrevesszük a testi jelzéseket, megmenthetjük saját életünket.

1. Hirtelen elködösülő, rossz látás

Az infarktuson átesett betegek 44 százaléka számolt be látásromlásról, mielőtt megtörtént volna a baj. Ezért érdemes odafigyelni erre a jelre.

2. Erős fejfájás, szédülés

A szédülés leginkább a 45 évnél idősebb nők esetében fordul el. Ilyenkor sürgősen orvoshoz kell fordulni, ahogy akkor is, ha valakinél szűnni nem akaró fejfájás alakul ki.

3. Beszédprobléma

Ha nem tudjuk kiejteni a szavakat, zavartan beszélünk, akkor valószínűleg valami probléma adódott a keringési rendszerrel, így hívni kell a mentőket.

4. Egyensúlyzavar

Ha nem tudjuk kontrollálni a végtagjainkat, úgy érezzük, hogy az erő kiment az izmainkból, dülöngélünk, akkor ez a szívroham egyik jele lehet.

5. Az arc egyik oldalának fájdalma

Ha sajogni, nyilalni kezd az arcunk valamelyik oldala, akkor lehetséges, hogy a tüneteket a szívroham okozza.

6. Arcbénulás

Ez a leggyakoribb tünete a szívrohamnak.

7. Fáradság

Főként nőknél fordul elő az, ha gyengének, fáradtnak, kimerültnek érzik magukat, akkor az okok mögött a szívroham állhat.

8. Csuklás

A nők esetében a csuklás gyakran a szívroham kialakulására figyelmeztet.

9. Légzési nehézségek

Ha hirtelen nem kapunk levegőt, fulladozni kezdünk, hevesen ver a szívünk, mert nem kap elég oxigént, akkor baj van, hívjunk gyorsan orvost.

Hozzászólások: