5 RÁKKELTŐ ANYAG A LAKÁSBAN, AMITŐL JOBB, HA MEGSZABADULSZ!

A formaldehid, a nitrobenzol, a diklór-metán rákkeltő anyagok, amelyeket sok műanyag, gumi, festék, sampon vagy hajfesték is tartalmazhat. Sajnos nem szabadulhatunk meg minden vegyi anyagtól a lakásban, annyira körülvesznek mindent, de itt a lista a legveszélyesebb tárgyakról, anyagokról, amelyeket próbáljunk otthonuk falain kívül tartani.

1. légfrissítők

A legtöbb légfrissítő egyfolytában eregeti magából a káros anyagokat, ezek asztmát, meddőséget okozhatnak, ráadásul az a dolguk, hogy betöltsék a szobát. Illóolajjal érdemes szagosítani a szobát, az nem árt meg.

chemicals

2. Illatos gyertyák

tele vannak ólommal, mivel az illatanyag miatt az öntéskor még többet adnak hozzá, hogy megszilárdítsa a gyertyát. A sima gyertyában is van ólom, de jóval kevesebb. A normál fehér, színezetlen gyertya nem árthat, de a puccos, dizájnolt darabok igen.

3. Samponok

Sajnos a samponok is tele vannak vegyi anyaggal, illatosítóval, állagjavítóval, stb. A házi készítésű szappanok sokkal biztonságosabbak.

4. Dezodorok

A dezodorok köztudottan veszélyes anyagokkal vannak tele. Mivel a dezodort úgy készítik, hogy egész nap kifejtse hatását, a mérgek sokkal tovább vannak kontaktusban a bőrrel, mint más típusú termékek esetében.

5. Zsírkréta, filctoll

 

A gyerekeket veszélyeztetik ezek a rajzeszközök. A filctollak gőze és a zsírkréta lemorzsolódott darabjai nagyon veszélyesek a kicsikre, akik még érzékenyebbek a mérgekre, mint a felnőttek. Vannak zöld jelzésű rajzeszközök, ezeket kell vásárolni.

Hozzászólások: