25 szokás, amivel számolj le 25 felett!

Mindenkinek vannak rossz szokásai, ám van egy-két dolog, amitől egy bizonyos kor után igenis meg kell tanulnunk megválni.

01. Ne egyél az ágyban ? nem jó aztán a morzsákkal (vagy még rosszabb: hangyákkal) együtt aludni.

02. Felejtsd el a gyors-, mirelit- és az előre csomagolt kajákat. Igenis legyen fontos, hogy mit eszel, és tudd, hogy mi is van abban, amit eszel.

pletyka

pletyka

03. Ne randizz olyannal, aki méltatlan rá. Hidd el, rád is rád talál az igazi, addig pedig inkább ne is fáraszd magad balfékekkel.
04. Kevesebbet használd a bankkártyádat. 2-300 forintos üdítőt ne azzal fizess ki, mert majd meglátod a hó végi elszámolásnál, hogy így még többe kerül. Pár ezer forint mindig legyen ilyen esetekre a pénztárcádban.
05. Nézz kevesebb sorozatot. Tudjuk, hogy egyik sorozatot nézed a másik után, és lehetőleg úgy, hogy 5 évadot nézel meg egy hét alatt, de 25 felett már nem menő azért hullafáradtan bemenni a munkahelyedre, mert hajnali 3-ig Pretty Little Liars-t néztél.

06. Ne érezd magad minden alkalommal rosszul, amikor a Facebookon egy ismerősöd családi kapcsolata ?házas? lesz, vagy kisbabája születik. Nemsokára te is közéjük fogsz tartozni. Nyugi!
07. Nem megfelelő szájápolás. Ha nem akarsz idősebb korodban vagyonokat költeni a fogaidra, akkor mielőbb tessék fogselymet használni (minden este 2 percig tisztítsd vele a fogaidat meg!), szájvizet, és naponta 2-szer minimum, de ha háromszor mosol fogat, még jobb.

08. Egy egész napig másnaposnak lenni ? 25 felett már ciki. Tarts mértéket. Ha tudod, hogy melyik piától, vagy milyen mennyiség felett leszel rosszul másnap, akkor azt, illetve annyit ne igyál.
09. SMS-ezz kevesebbet. Sokba kerül, ráadásul nem tudod magad rendesen ki se fejezni, mert csak nagyon kevés karakter áll a rendelkezésedre. Chatelj, e-mailezz, mindkettő ingyenes, vagy ami még jobb: találkozz személyesen az ismerőseiddel és beszélgessetek!!

10. Ne aludj délig hétvégén. Persze, egyszer-kétszer belefér, de gondolj bele, mennyi dolgod van. Takarítani, főzni, kicsit sportolni, találkozni azokkal, akikkel hét közben nem volt időd, ügyeket intézni, stb? Ha viszont délig alszol, a fél napod elmegy az alvással és nagyon sok mindenre nem lesz időd.

11. Kevesebbet pletykálj a munkahelyeden. Senki nem szereti a pletykásokat. Pláne nem a munkahelyeken. Persze, tudjuk, hogy teljesen nem lehet megúszni, és hogy valamennyire állítólag még egészséges is? De tényleg lehetőleg próbálj meg minél kevesebbet pletyizni!

12. Gyakrabban vidd le a szemetet. Ne várj napokat, míg annyi szemeted lesz, hogy alig bírod levinni a szemetesbe. Inkább minden nap ürítsd ki.
13. Ne árulj el magadról túl sok dolgot az interneten. Óvatosan a Facebookozással, Instagramozással és a blogolással. Nem baj, ha az életed nem egy nyitott könyv az egész világ számára.

14. Ne rohanj! Tanulj meg időben elindulni, és akkor rohanás nélkül is késés nélkül fogsz mindenhova odaérni.
15. Ne vásárolj éhesen. Üres gyomorral rengeteg olyan dolgot veszünk meg, ami felesleges. Evés után menj vásárolni.
16. Ne hagyd otthon az esernyőt. Ha azt mondják az időjósok, hogy esni fog, de reggel még süt, akkor is vidd magaddal az ernyődet. Inkább cipeld feleslegesen, mint hogy elázz.

17. Merj segítséget kérni. Te sem tudhatsz mindent. Sőt. Segítséget kérni pedig egyáltalán nem ciki.
18. Elfelejteni köszönetet mondani viszont igen. Úgyhogy mindig köszönj meg mindent!

19. Ne kutakodj az exeid után a közösségi oldalakon. Ami elmúlt elmúlt, aminek vége van, annak vége van. Lépj túl és ne is foglalkozz már vele!
20. Ne irigykedj másokra. Nem szép dolog. Ha változtatni akarsz az életeden, változtass. Sosincs késő.
21. Ne feküdj le haraggal. Bárkivel bármilyen problémád van, beszéld meg, mielőbb. Ne rágódj rajta, mert magaddal teszel rosszat és ha anélkül fekszel le, hogy megbeszéltétek (mondjuk a pasiddal valamit), akkor egész éjjel azon fogsz rágódni.
22. Ne csak álmodozz, tegyél és az álmaidért. Legyen vége az ábrándozós időszaknak. Akarsz valamit? Cselekedj!

23. Nincs többé: ?majd hétfőtől diétázom?. Ha eldöntöd, hogy fogyózni akarsz, kezdj bele: azonnal.
24. Ne takargass évekig dolgokat. Szortírozd ki időnként a gardróbodat például. Ne legyen tele a szekrényed olyan cuccokkal, amelyeket már 2-3 éve nem vettél fel. Valószínűleg soha nem is fogod már?
25. Csak olyat ígérj meg, amit be is tudsz tartani. Ígéret szép szó? tudod?!

Hozzászólások: