10 jó érv, hogy miért kezdd el mielőbb az olajrágást!

Az olajrágás ősi ajurvédikus módszer a méregtelenítésre és a száj egészségének javítására. Általa összegyűjtheted az ártalmas baktériumokat és gombákat, melyek a szájban, az ínyen, a torokban és a fogakon telepednek meg. Ehhez csupán kókuszolajra vagy szezámmag olajra van szükséged.

Az olajrágás előnyei

1. Rossz lehelet ellen

A baktériumok a szájban gázokat és vegyi anyagokat termelnek, melyek felelősek a rossz leheletért. Az olajrágás hatékonyan csökkenti a szájszagot, ugyanúgy, mint a szintetikus szájvizek.

2. Íny- és szájbetegségek ellen

Az olajrágás képes megelőzni íny- és szájbetegségeket, mint a fogszuvasodás, fogínygyulladás, fogínyvérzés. A gingivitis az íny gyulladása, mely akkor alakul ki, mikor a plakkokban lévő baktériumok megtámadják az immunrendszert. A szájban lévő káros baktériumok elszaporodása fogszuvasodáshoz is vezet. Egyes esetekben a kókuszolaj a legjobb megoldás gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt.

3. Állkapocs ízületi probléma ellen

Az olajrágás enyhíti az állkapocs ízületi probléma okozta fájdalmat. Kezdetben valószínűleg még ez a tevékenység is fájdalmas lehet, de később a fájdalom csökken és az állkapocs megerősödik.

4. Fehérebb fogakért

Tudtad, hogy a fogfehérítő lapocskák fehérítőt, kátrányt, alumíniumot, aszpartámot, fluoridot és benzolt tartalmaznak? Márpedig ezek az összetevők mérgezők. Az olajrágás azonban egy valós alternatíva a fogfehérítésre, általa szebb, fehérebb mosolyra tehetünk szert. Nemcsak fogunk lesz fehérebb, de ínyünk is rózsaszínebb és nyelvünk is egészségesebb lesz mindössze 2 hét alatt.

5. Bőrbetegségek ellen

A bőr állapotát nagyban javíthatod, ha a szervezetben lévő mérgeket eltávolítod. Az olajrágás segít megszabadulni az aknétól, a pikkelysömörtől, az ekcémától és más bőrproblémáktól.

6. Fejfájás és migrén ellen

Bár a fejfájás számos okból kialakulhat, 31 44 51 egyik legfőbb oka a méreganyagok szervezetben való felhalmozódása, mely az idegrendszer irritációjához vezet. Az olajrágás semlegesíti a méreganyagokat és a baktériumokat, így csökkenti a fejfájás és a migrén gyakoriságát.

7. Méregtelenítéshez

Az egészségtelen étrend és a környezeti mérgek túlterhelik az immunrendszert, a toxinok elárasztják a testet és krónikus gyulladáshoz vezetnek. A száj a baktériumok, gombák, vírusok melegágya. Az olajrágás megakadályozza, hogy a kórokozók a test további részeibe is bejuthassanak.

8. Vese- és májfunkció javításához

Az olajrágás csökkenti a vesét és a májat érintő stresszt, mivel nem engedi oda a baktériumokat és a parazitákat.

9. Hormonegyensúly megteremtéséhez

A toxikus anyagok felhalmozódása a hormonegyensúly felborulásához vezet. Az olajrágás javítja a hormonegyensúlyt, szabályozza a menstruációs ciklust és csökkenti a PMS tüneteit.

10. Asztma ellen

Az olajrágás semlegesíti az asztma és a bronchitis tüneteit. Ez a két betegség a szervezet gyulladásos válasza, ezért az olajrágás biztosan enyhíti az asztmát.

Így csináld!

A szezámmag olajat gyakran használják olajrágáshoz antibakteriális, antivirális, gomba ellenes és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt. Kókuszolajjal nagyszerűen helyettesíthetjük.

  • Reggel éhgyomorra, mielőtt bármit innál, vegyél be egy tesákanál szezámmag vagy kókuszolajat és várd meg, míg elolvad a szádban.
  • Öblögess vele 20 percig.
  • Köpd ki és soha ne nyeld le, mivel tele van toxikus baktériumokkal.
  • Öblítsd ki a szádat meleg sós vízzel.
  • Moss fogat fluoridmentes, természetes fogkrémmel.

Végezd el az olajrágást évente egy hónapon át mindennap!

Hozzászólások: