5 hiba, amit reggelizés közben elkövetsz

A reggeli kiemelten fontos tényezője az életünknek, ám sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Vagy egyszerűen csak rosszul csináljuk. Pedig ahogy reggel feltankolunk, az ki fog hatni az egész napunkra. Ha nem szeretnéd erőtlenül, nyomottan végigszenvedni a napjaidat, akkor kövesd alábbi tippjeinket!

5-hiba-amit-reggelizes-kozben-elkovetsz_20254c41760c545574564c2c0552c3ad

1. Kihagyni a reggelit

Érthető, hogy korán reggel nem éhes valaki, de mondjuk reggel hattól délig kibírni evés nélkül már kihívást jelenthet. Nem egészséges, ha az ember bioritmusa felborul, de ha előre tervezünk, akkor könnyű tenni ellene. Legjobb, ha az ember már előző este elhatározza, sőt, előkészíti a reggelinek valót. Így fele annyi időre is csökkenthetjük a reggelire szánt időt!

 

2. Túl sokat enni reggelire

?Reggelizz úgy, mint egy király? ? szól az unalomig ismert mondás. De könyörgöm, ne úgy, mint Jabba! A túl sok evéstől az ember hamar elálmosodik, arról nem is beszélve, hogy a húszféle reggeli a gyomorban hamar összekutyulódik, és napközben kellemetlen meglepetéseket okozhat?

 

3. Minden egyes nap ugyanazt enni

Milyen az ideális reggeli? Finom, gyors és egészséges? Bár a müzli tejjel elsőre jó megoldásnak tűnik, mondanom sem kell, hogy egy idő után nem csak az ízlelőbimbók unják majd meg, hanem a szervezetnek is szüksége van más tápanyagokra. Szóval a legjobb, ha mindig van otthon legalább három-négyféle reggeli, a kenyértől kezdve a joghurton át akár a tojásig, és akkor talán könnyebben akad reggel valami fogunkra való.

5-hiba-amit-reggelizes-kozben-elkovetsz_d8558bb2fbd3485c7b206d1756a2cc27

4. Víz vagy gyümölcslé?

Mindenképp ajánlott meginni egy hatalmas pohár vizet felkelés után, mivel beindítja az anyagcserét, felfrissít, és még telít is. Hátránya viszont, hogy nem sokkal később ugyanolyan üresnek érezzük majd a gyomrunkat. És bár a boltban kapható (szinte) összes gyümölcslé teli van pumpálva cukorral, azért nem járunk rosszul 3-4 deci 100%-os narancslével, ha szeretnénk némi energiához jutni. Vannak esetek, amikor a cukor igenis jó, ha felpörget ? így hát jó megoldás lehet még kávé helyett akár egy nagy bögre kakaó is.

 

5. Menet közben enni

Hiába sulykolják belénk már kiskorunk óta, hogy reggelizni bizony kell, ráadásul bőségesen, azért ezt nehéz kivitelezni azoknak, akiknek már 7-kor el kell indulniuk otthonról, hogy 8-ra beérjenek az iskolába/munkahelyre. De most komolyan: ki tud lenyomni bármit is a torkán kora hajnalban? Szóval, ha már arra vagyunk kényszerítve, hogy ne otthon fogyasszuk el a reggeli menüt, akkor legalább nyugodtan ülve pótoljuk a hiányosságot ? a futtában bekapott falatok ugyanis pikk-pakk kiürülnek a szervezetből.

Hozzászólások: