A VESEKÁROSODÁS 5 JELE, AMIT NEM VESZÜNK ÉSZRE!

A VESEKÁROSODÁS ÉLETVESZÉLYES IS LEHET, A VESÉN KERESZTÜL TISZTUL UGYANIS A SZERVEZETÜNK ÉS TISZTÍTJUK MEG A TESTÜNKET A MÉREGANYAGOKTÓL. A VESEKÁROSODÁS JELEIT AZONBAN NEM SOKAN ISMERIK, AMI VISZONT AKÁR AZ ÉLETÜNKBE IS KERÜLHET!

LÁSSUK A VESEKÁROSODÁS 5 JELÉT, AMIRŐL NEM ÁRT TUDNI!

1. DERÉKFÁJÁS

A vesék nem megfelelő működése fájdalmat okoz a derék oldalsó szakaszán jobb vagy bal oldalon, vagy esetleg mindkettőn. Ebben az esetben gyakran összetévesztik a szimpla hátfájással, pedig korántsem erről van szó.

1000_kidney_20150729_184552

2. KIÜTÉS, VISZKETÉS, SZÁRAZSÁG

A vesék segítenek eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből, ha ez nem sikerül és a vérbe kerülnek a toxinok, akkor azok kiütésekhez, viszketéshez és bőrszárazsághoz vezetnek.

3. VÁLTOZÁSOK A VIZELÉSBEN

Az alábbiakra érdemes figyelni ebben az esetben:

  • a vizelet lehet habos vagy pezsgő
  • több az éjszakai vizelés
  • gyakoribb vizelés és halvány vizelet
  • vizelés ritkábban, ilyenkor sötét színű a vizelet
  • érezhető nyomás vagy vizelési nehézség
  • a vizelet tartalmazhat vért

4. DUZZANATOK A TESTEN

A vesék segítenek eltávolítani a szervezet számára szükségtelen anyagokat a szervezetből és ha ez nem sikerül, a testben lévő folyadék egy helyen összegyűlik, és ez duzzanatokat, dagadást okozhat a test bármely részein.

5. FÁRADTSÁG ÉS GYENGESÉG

A vesebetegség csökkenti azoknak a hormonoknak a számát, amelyek a vörösvérsejtek kiválasztásáért felelősek. Ha ez megtörténik, állandó gyengeség és fáradtság érzet jelentkezik.

Hozzászólások: