Szu­per gyor­san tisz­títja meg szer­ve­ze­te­det ez a gyöm­bé­res zöld tur­mix

Sze­ret­néd, ha az ün­nepi trakta után egy ki­csit fel­lé­le­gez­hetne a szer­ve­ze­ted? Ez a gyöm­bé­res zöld tur­mix segít benne, hi­he­tet­len gyor­sa­ság­gal tün­teti el a mé­reg­anya­go­kat. Így azon­nal be­in­dul a fo­gyás is.

A zöldturmix remek lehetőséget arra, hogy egy nagy adag friss zöldséggel és gyümölccsel kezdd a napot, mégpedig úgy, hogy a vércukorszinted nem szökik fel hirtelen. A zöldturmixban ugyanis több a zöldség, mint a magas cukortartalmú gyümölcs, ráadásul rengeteg rostot is tartalmaz, ami lassítja a természetes cukor felszívódását.

Miért jó?

Ez a gyömbéres változat pedig nemcsak felfrissíti, hanem tisztítja is a szervezetedet. A gyömbér ugyanis felpörgeti az emésztést, és a vér- valamint a nyirokkeringést is javítja, ezáltal pedig a méreganyagok is gyorsabban távoznak a testedből. A citrom szintén emésztésjavító, a nyáltermelés fokozásán keresztül a máj munkáját könnyíti meg, ezen kívül pedig vízhajtó és hashajtó hatással is bír. Az avokádó a turmix krémes textúráját adja, miközben ellát egészséges zsírsavakkal, amelyektől sokáig jóllakottnak érzed magad. A chiamag szintén tele van egészséges omega-3 zsírsavakkal, valamint antioxidánsokkal és rosttal. Az alma pedig még több rosttal járul hozzá a jóllakottság érzéséhez. Délig garantáltan nem leszel éhes!

Méregtelenítő zöldturmix

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1 csésze cukor nélküli mandulatej
  • fél-egy citrom leve, ízlés szerint
  • 3 csésze kelkáposzta vagy spenót, vagy másfél csészényi fagyasztott spenótlevél
  • 10 dkg uborka (kb. 1/3 uborka)
  • 10 dkg alma (kb. fél alma)
  • 1/4 avokádó, lefagyasztva
  • 1 evőkanál chiamag
  • egy 2,5-5 cm-es friss gyömbér (a nagysága attól függ, mennyire szereted csípősen)

Így készítsd el:

1. Tedd a hozzávalókat turmixgépbe, és keverd simára.

2. Idd meg turmixként, vagy edd meg pudingként, utóbbi esetben szórhatsz a tetejére egy kis diót vagy mandulát is.

3. Az avokádót nem kell feltétlenül megfagyasztani, főleg, ha fagyasztott spenótot használsz, mert akkor az is jól lehűti a turmixodat.

Hozzászólások: