SZÓRJ TO­JÁS­HÉ­JAT A KERTBE, ÉS MIN­DEN GON­DOD MEG­OL­DÓ­DIK!

A to­jás­héj nem­csak ki­váló táp­anyag­for­rás a nö­vé­nyek­nek, de a csi­gák ellen is véd. Ne dobd ki soha, hanem hasz­no­sítsd újra, és szebb lesz a ker­ted, mit va­laha!

Ezzel felfrissítheted a földet, és vitaminnal láthatod el a növényeket, így pompásan zöld és termékeny lehet a kert. Azonban azt kevesen tudják, hogy a tojáshéj remek védelmet is nyújthat a kártevők ellen.

1. TÁPANYAG EGÉSZ ÉVBEN!

Mivel a héj nagyon lassan bomlik le, így sokáig hasznos vitaminokkal látja el a növényeket. Törd apró darabokra, akár turmixgépben, akár egy klopfoló segítségével, és alaposan forgasd át a földet, hogy elkeveredjen a héjjal.A növény így hónapokon át a gyökerein keresztül felveszi majd a szükséges tápanyagot.

2. TÁVOL TARTJA A KÁRTEVŐKET!

Az éles törmeléket szórd a friss palánták köré, így a házas és a meztelencsigák nem tudják megközelíteni a zsenge, fiatal növényeket. Más, nem kívánt vendéget is távol tarthatsz ezzel a módszerrel, mert sok kártevő nem szereti a tojáshéj szagát.

Viszont vannak olyan állatok, amiket egyenesen vonz az illat, így megfontolandó, hogy a ház közvetlen közelében alkalmazd.

3. KIVÁLÓ TALAJTAKARÓ!

Ha kellő mennyiségű héj gyűlt össze, esztétikus talajtakarónak is használhatod. Szépen elüt a kert többi részétől.

Hozzászólások: