A SZÍVINFARKTUS EGY HÓNAPPAL A MEGTÖRTÉNÉSE ELŐTT FELISMERHETŐ!

A szív és érrendszeri megbetegedések a legveszélyesebb gyilkosok. Sokan azt gondolják, hogy figyelmeztető jelek nélkül következik be a szívinfarktus, ezért sokan csak akkor veszik észre, amikor már tényleg baj van.

Ami még rosszabb, egyes betegek érzik, hogy valami nincs rendben, de figyelmen kívül hagyják a problémát, pedig a megfelelő kezeléssel megelőzhető lenne a szívinfarktus.

Íme egy lista a szívproblémák és a szív szívinfarktus első jeleiről. Ezek ismeretében bárki felismerheti a furcsa tüneteket és időben orvoshoz fordulhat, hogy megfelelő kezelést kapjon.

14716641778389_33914662_db

  1. Ha valaki nem asztmás, vagy nem szenved tüdőbetegségben, akkor a légszomj szívproblémákra utalhat. A szédülés is a szívproblémák, az infarktus jelei közé tartozik.
  2. A szívinfarktus előtti időszakban hányinger, gyomorfájás, emésztési zavarok is felléphetnek, általános betegség érzet jellemző.
  3. A mellkasi fájdalom szívproblémára utal. Szerencsére a legtöbben tisztában vannak ezzel. A mellkasi fájdalom a görcsös izmoktól, vagy a vitaminhiánytól is kialakulhat, akár tüdőbetegség is okozhatja, de érdemes elmenni egy vizsgálatra, ha ez a panasz lép fel. Az orvosok szerint a mell alatti csont körül, bal oldalra irányulóan jelentkeznek általában a szívproblémára és a szívinfarktusra utaló mellkasi fájdalmak.
  4. A nyaki fájdalom is a tünetek között szerepel, főként akkor jelzésértékű, ha a beteg nem szokott hasonló fájdalmat tapasztalni. Nem ritka, hogy a mellkasban kezdődik a fájdalom, majd a nyakra is kiterjed.
  5. A szívinfarktus előtti állapotban a vérnyomás ingadozás is jellemző, a beteg sápadt és akár el is ájulhat.
  6. A szabálytalan és gyors szívverés, a légszomj, szédülés jelezheti a hirtelen szívrohamot. A tünetek szívritmuszavarra és szívelégtelenségre is utalhatnak, mindenképpen el kell végezni a szükséges vizsgálatokat ahhoz, hogy megállapítható legyen, mi okozza a panaszokat.
  7. A fáradtság, gyengeség is jellemző a szívroham előtti időszakban. A szakértők szerint a nők nagyobb eséllyel érzik ezeket a tüneteket.
  8. A hirtelen izzadás is jellemző, a betegek akik túlélték a szívinfarktust, úgy emlékeznek, hogy mielőtt bekövetkezett volna, hirtelen erősen elkezdek izzadni.
  9. A szorongás is szívproblémát jelezhet, főleg ha szédüléssel együtt jelentkezik a tünet.

A fenti panaszok közül bármelyiket is érzékeli, keresse fel orvosát és végeztessen el egy kivizsgálást, a megelőzés nagyon fontos!

Hozzászólások: