Mit várhatsz az év végétől? – A görög horoszkóp felfedi

A klasszikus görög asztrológia 13 csillagjegyből áll. Minden csillagjegy egy mítosznak, istennek vagy félistennek felel meg, rámutatva így jellemző tulajdonságaikra, történetükre, sorsukra. Ezek a sorsok és tulajdonságok rád is hatással vannak, visszaköszönnek benned. Tudd meg, vajon melyik görög istenség ural téged, és mit érdemes tenned az elkövetkező időszakban!

Pán (január 19 ? február 15)

Kereszteződik benned az isteni és az állati természet, Pán ugyanis az emberi természet kettősségét jelképezi. A felsőteste ember, az alsó teste pedig állat. A görögök úgy tartották, hogy a hatalomért és a vagyonért felel ez az istenség.
Pán tanácsa az év hátra lévő részére: próbáld meg felvenni a harcot a körülötted megbújó rosszindulatú és irigy emberekkel, és ne add fel a küzdelmet. Semmiképpen nem gyengülhetsz el, hiszen Pán folyton kitartásra és harcokra sarkall. Maradj erős!

Ganümédész (február 16 ? március 11)

Ő az istenné vált trójai herceg, aki a szépségéről volt híres. Zeusz aztán sassá változtatta, és az Olümposzra vitette, majd halhatatlanná tette. A görögök a víz végtelen forrásával, a Nílus folyóval azonosították. Ez az isten a barátságokért felel.

Ganümédész tanácsa az év hátra lévő részére: arra sarkall, hogy erősítsd meg ebben az időszakban a családi és a baráti kapcsolataidat, mert érkezik olyan helyzet, amikor nagy szükséged lesz a szeretteid támogatására. Törődj többet a hozzád közel állókkal.

Ikhtüsz (március 12 ? április 18)

A legenda szerint, Posszeidon Ikhtüsz alsótestét hallá változtatta, és ily módón megalkotta az első szirént. Posszeidon, aki ennek a jegynek az uralkodója, arany háromágú szigonnyal járta a tengereket, a halászok és tengerészek védőszentjeként.

Ikhtüsz tanácsa az év hátra lévő részére: mivel ez az isten a belső világunk és az utálkozás felett dönt, abban segít neked, hogy leküzdhess belső félelmeid, ne hagyd, hogy a kapcsolataid szétrágja a kétely és aggodalmaskodás. Próbálj meg a sérelmeiden keresztüllépni.

Kriosz (április 19 ? május 13)

Ez az istenség az aranyszőrű bárányhoz kötődik, akit egy Friksz nevű herceg áldozott Zeusznak. A későbbiekben sokan indultak az aranygyapjú keresésére. Ezen a csillagjegyen Athéné istennő uralkodik, aki az élet sorsáról dönt.

Kriosz tanácsa az év hátra lévő részére: ez az isten azt tanácsolja neked, hogy mindig lásd meg a dolgok pozitív oldalát, hidd el, hogy borúra derű érkezik. Ne csüggedj és állj talpra, lásd meg cseppben a tengert, és a szélben azt az erőt, amely a vitorlást segíti.

Távrosz (május 14 ? június 19)

Több legenda létezik erről az istenségről, de a leggyakrabban a Minotauruszhoz kötik, akit egy Tézeusz nevű férfi ölt meg, hogy megmentse szerelmét, Ariadnét a biztos haláltól. Afrodité uralja ezt a jegyet, aki a gazdagság és jólét sorsáról dönt.

Távrosz tanácsa az év hátra lévő részére: ez az időszak a betakarítás időszaka, arasd hát le te is a babérokat, hiszen keményen megdolgoztál érte. Pénzügyi helyzeted, befektetéseid igen kiválóan alakulhatnak majd, ha most vágsz bele nagyobb, komolyabb tervekbe.

Dioszkurosz (június 20 ? július 20)

Zeusz és Léda iker fiai voltak, a trójai Heléna testvérei. Ők a fény istenei, akik a görögöknél a jólelkűséget, a becsületességet, a bátorságot és az erényt jelképezik. A görgök istenként tisztelték őket, mert az emberek megmentőinek számítottak.

Dioszkurosz tanácsa az év hátra lévő részére e: ez az isten a testvériség sorsáról dönt, ezáltal azt sugallja neked, hogy légy belátóbb és elnézőbb mások hibáival szemben. Meg kell próbálnod megbocsátani, még ha bizonyos helyzetekben nem könnyű, akkor is.

Karkinosz (július 21 ? augusztus 9)

Héraklész és Héra mitológiai harcához fűződik. Amikor Héraklész megküzdött Hidrával, a kígyófejű szörnnyel, az állatok mind mellé álltak, kivéve egy nagy páncélos rákot, akit Héra küldött. Végül a rák, csillagjegy képében az égre került.

Karkinosz tanácsa az év hátra lévő részére: Hermész, az Istenek hírnöke, a csillagjegy uralkodója, aki a család sorsáért felel, így téged is arra buzdít, hogy tedd félre a munkát és a kötelező dolgaidat, és igyekezz több figyelmet szentelni a családodnak, mert ez az igazi kincs.

Leo (augusztus 10 ? szeptember 15)

A legenda szerint, ez a jegy a mitológiai Basziliksz kígyóhoz kötődik. E kígyó a pillantásával és a mérgével ölt, kővé tette, vagy elégette az embereket csupán a tekintetének erejével. Ez a csillagjegy leginkább a művészetek sorsáért felelős.

Leo tanácsa az év hátra lévő részére: minden emberben él egy művész, érdemes tehát az elkövetkező időszakban a művészi hajlamaid is kibontakoztatni. Színjátszás, festészet, netán versek? Talán mindegy is, a lényeg, hogy fölfedezd magadban a művészt, a csöndet.

Diké (szeptember 16 ? október 30)

A Görög mitológiában Diké Istennő, az igazság Istennője, aki az égből figyeli az embereket. A görögök úgy hitték, az egészséget határozza meg, de a vetéshez is kapcsolódott. A földre érkezésének pillanatát a Szűz csillagképpel ábrázolják.

Diké tanácsa az év hátra lévő részére: ki mint vet, úgy arat, tartja a mondás – hát arasd le te is mindazt, amibe energiát és időt fektettél. Viszont ép testben ép lélek, amint teheted, ajándékozd meg magad egy wellness hétvégével vagy kirándulj egyet a hegyekben.

Hilai Skorpiu (október 31 ? november 22)

Az ókori görögök szerint a legfontosabb jegy, mivel kettős csillagképpel rendelkezik. A Hilai Skorpiu a skorpió karmait jelenti. A későbbiek során ez a csillagkép szétvált, belőle jött létre a Mérleg csillagképe. A házasságok sorsának alakulását segíti.

Hilai Skorpiu tanácsa az év hátra lévő részére: ne félj attól, hogy elkötelezd magad, ha már megtaláltad életed párját. Amennyiben még most kerít hatalmába egy új szerelem, engedd, hogy az ősz eljövetelével a kapcsolat is kiterebélyesedjen. Ne görcsöld túl a dolgokat.

Skorpiosz (november 23 ? november 29)

Ez az aprócska állat, azaz a skorpió volt az, aki meggyilkolta a nagy vadászt, Oriont. Így érdemelte ki a legnagyobb csillagképet az égbolton. Árész, a háború Istene az uralkodója, aki a halál sorsát határozza meg, az elmúlás felett őrködik.

Skorpiosz tanácsa az év hátra lévő részére: mivel az ősz az elmúlás időszaka, neked is meg kell tanulnod elengedni a múltat. Az elmúlás ugyanis nem feltétlenül rossz, hanem valami újnak és frissnek a kezdete. Kerüld a fölösleges konfliktusokat, vitákat.

Ofiuhos (november 30 ? december 17)

Ez a csillagkép, a Nyilas és a Skorpió csillagképe között helyezkedik el, és központi szerepe van a galaxisban. Jelentése, kígyóhordozó. A csillagjegy uralkodója az örök fiatal istenség, Dionüszosz, aki a művészetekért és a vallásokért felelős.

Ofiuhos tanácsa az év hátra lévő részére: az ősz kiváló időszak arra, hogy befelé fordulj és el tudj mélyülni kissé saját magadban. Találd meg a belső nyugalmat, azt a fajta csöndet, amely semmi mással nem pótolható. Hallgass komolyzenét, töltődj fel és pihenj.

Kentavrosz (december 18 ? január 18)

A kentaurok görög mitológiai lények, antropomorf a törzsük, alsótestük ugyanis a lóéra hasonlít. Ezen a csillagjegyen Apollón ikertestvére, a vadászat istennője, Ártemisz uralkodik, aki a vallás és a szellemiség sorsának alakulásáért felelős.

 

1000_cows-zeus-ancient-greek-mythology-sea_467426_20151013_120907

Kentavrosz tanácsa az év hátra lévő részére: próbálj meg a körülötted lévőkkel kevesebbet csatázni, nem kell folyton háborúznod valakivel. A fizikai erőnlét helyett pallérozd az elméd, olvass sokat, hiszen erre kiváló időszak az ősz és a tél. Tanulj, fejlődj és művelődj.

Hozzászólások: