Minden nap ivott ebből az italból, 152 évet élt!

Úgy tartják, hogy a norvégok bőre a tejsavó miatt olyan ragyogó és egészséges. Ebben egyetért a közismert Dr. Paavo Ariola is.

Állítólag egy egyszerű angol mezőgazdász, bizonyos Thomas Paar, akit csak Öreg Thomas Paar-ként ismert mindenki, 152 évet élt, mert mindennap tejsavót ivott.

Ezt a természetes élelmiszert bárki, korosztálytól és nemtől függetlenül, fogyaszthatja. Mivel nagy a hasonlóság a tejsavó és az anyatej között, ezért a csecsemők étrendjébe is nyugodtan beilleszthető. A tejsavóban egy százalékban található egészséges zsír, 93 százalékban pedig vízből tevődik össze. Tartalmaz káliumot, nátriumot, magnéziumot, foszfort, vasat, cinket, mangánt, kobaltot, sok vitamint, hasznos enzimeket, aminosavakat. A kalóriák miatt viszont nem kell aggódni, mivel 100 gramm tejsavóban mindössze 26 egység kalória van, így a fogyókúrázóknak ajánlott fogyasztaniuk a tejsavót.

Remekül tisztítja a májat, ezért akinek májproblémája van, igyon rendszeresen tejsavót, aminek fehérjéje béta-laktglobulint tartalmaz, ez egy remek antioxidáns, így véd a májkárosító anyagokkal szemben. Emellett a gazdag immunoglobin-tartalmának köszönhetően erősíti a szervezet védekezőképességét, és csökkenti a gyulladásokat, a fertőzések kialakulásának esélyét is. A glutation nevű antioxidáns miatt a tejsavó rákellenes gyógyhatással is rendelkezik, sőt a Parkinson-kór ellen is véd.

Aki stresszes életet él, vagy szeretne megszabadulni a fölösleges kilóktól, az is nyugodtan fogyassza rendszeresen a tejsavót, de akik szeretnék a sportteljesítményüket növelni, azoknak is javallott. Csökkenti a vér zsírszintjét, a vérnyomást is.

14520609256394_98332221404972_db

Akik emésztési problémákkal, gombás fertőzésekkel küzdenek, ajánlott a tejsavó kúraszerű alkalmazása, mivel megöli a gombákat.

A tejet megbízható helyről kell beszerezni, legyen az egy biominősítéssel rendelkező tejtermelő, vagy az üzletekben is lehet kapni igazi tejet. A kecsketejből a legjobb készíteni a savót, de a tehéntej is nagyszerű. Az nagyon fontos, hogy az állatok ne legyen hormonokkal táplálva, hiszen ebből a tejből nem szabad savót készíteni.10 liter tejből mintegy 9 liter savót, és egy fél kiló sajtot állíthatunk elő. Mivel gyomormenést okozhat, ezért kezdetben ajánlott kisebb mennyiségben fogyasztani, de naponta 3-szor 1,5 dl-t nyugodtan megihatunk és később, fokozatosan napi egy literig is elmehetünk.

Ha vacakol a gyomrunk, egy pohár vízbe tegyünk bele egy kanál savót, és minden étkezés előtt igyuk meg. Arckrémnek is használhatjuk, vagy hajápoló szernek is kiváló

Hozzászólások: