MIÉRT TARTOTTA A VÉCÉKEFÉT A CSÉSZE FÖLÖTT 10 PERCEN ÁT? ZSENIÁLIS!

Minden nagytakarításkor rutinosan tisztítjuk meg a kagylót, kádat, csempét, falicsempét, vécét is. De vajon azon túl, hogy csillog-villog a helyszín, valóban megszabadultunk-e a baktériumoktól?

Az alábbiakban olyan trükköket mutatunk, melyek megkönnyítik a fürdőszoba tisztántartását.

1. A fogkefe az egyik legtöbbet hasznát fürdőszobai eszközünk. Nagyon fontos, hogy teljes mértékben tiszta és higiénikus legyen, azonban a legtöbb baktérium mégis itt telepszik meg. Ajánlott legalább 2-3 hónapban egyszer lecserélni a fogkefét. Egy héten egy-két alkalommal fertőtlenítsük is ki. Használat után a sörtéjével lefelé állítsuk egy fél pohár ecetbe a fogkeféket, és hagyjuk legalább egy fél órán keresztül állni benne.

2. A fürdőszobai szivacsokat áztassuk fele-fele arányban elkevert ecetes vízbe, úgy, hogy teljesen elmerüljenek benne. Egy órát hagyjuk ázni, majd tegyük a napra, vagy a radiátorra, hogy teljesen ki tudjanak száradni.

3. Vigyázzunk mindig, hogy az épp használatos borotvák a lehető leghigiénikusabb környezetben legyenek. Használat után töröljük át óvatosan az éleket egy kevés szeszbe mártott vattával, majd töröljük szárazra. Gondoskodjunk a borotvák higiéniájáról, különben számos fertőzés melegágyai lehetnek.

4. A WC-kefét is nagyon alaposan ki kell tisztítani. Miután körbemostuk vele a vécét, fújjuk be egy erős fertőtlenítő spray-el, támasszuk az ülőke alá, és hagyjuk így darabig, majd mossuk le forró vízzel. Fertőtlenítsük a vécé-kefe tartóját is, és a földet is körülötte alaposan.

Hozzászólások: