Kiderült: ez a boldog házasság titka, amit a párok többsége észre sem vesz!

Tara Parker Pope a házas-és családi élet szakértője nemrég egy 7 pontból álló listát tett közzé a New York Times magazin hasábjain azzal kapcsolatosan, hogy mit ajánlott betartani a boldog házasság érdekében. A lista szociológusok, és pszichológusok segítségével készült.

1. Ünnepeljük meg a jó híreket, eseményeket

a kapcsolat romlását nem a rossz események, hanem a jó történések hiánya okozza. Keressük partnerünkkel együtt a pozitív történéseket, ünnepeljünk meg minden jó pillanatot. Örüljünk, és vegyük észre az élet és a kapcsolat szépségét. Adjunk hangot, és értékeljük a jó eseményeket.

2. Öt jó, egy rosszra

hány pozitív pillanat szükséges, hogy egy rosszat semlegesítsünk? A szakemberek szerint egy rosszra, öt jó esemény, történés, pillanat szükséges. Ha ez kisebb arányban fordul elő, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel következik be a válás a kapcsolatban.

3. Túl magas elvárások, perfekcionizmus

az emberek gyakran túl magas elvárásokkal indulnak egy házasságban, gyakran elvárják, hogy mindig ugyanannyit kapjanak, mint amennyit adnak. Ez az elvárás gyakran elégedetlenséghez vezet. Lentebb kell tenni a mércét, ajánlatos önzetlenül adni, és nem elvárásokat állítani fel.

4. Szoros kötelék a családdal, és barátokkal

a házasság két ember kapcsolata, de nem csak. Gyakran szükségünk lehet a család, és barátok segítségére, ne zárjuk ki őket teljesen, de azért némiképp húzzuk meg a láthatatlan határokat.

5. A szexuális élet fontossága

sok esetben a házasság után hanyatlik a szexuális élet, megszokottá, és rutinossá válik. Vigyázzunk, hogy mindig legyen valami újdonság, legyünk vonzók nap mint nap, annak az embernek, akinek örök hűséget esküdtünk. A rendszeres szex javítja a hangulatot, csökkenti a stresszt, feszültséget, boldoggá tesz, és mélyíti a bizalmat.

6. Ne akarjuk görcsösen, hogy a párunk boldog legyen

a boldogság egyéni “képesség”, mindenkinél másképp nyilvánul meg, más intenzitással jelentkezik. Irreális, hogy folyton elvárjuk házastársunktól, hogy boldog legyen.

7. Új események, és alkalmak, élmények megélése

szakemberek szerint a házasság egyik biztos megtartója, ha új, élménydús eseményeken töltődünk fel, természetesen párunkkal együtt. Számoljuk fel a rutint, és gazdagodjunk új tapasztalatokkal.

Hozzászólások: