Ha több mint 7 napig nem létesítesz “romantikus” kapcsolatot ilyen betegségeknek teszed ki a szervezeted

Ez a cikk a “romantikus” kapcsolatról szól, amely nem más, mint az örömszerzés legkézenfekvőbb forrása. Ez a tevékenység, számos olyan egészségügyi előnyt tartogat, amit talán el sem tudunk képzelni.

Azonban, mint minden más egészséges tevékenység, ha abbahagyod el fogod veszíteni az előnyeit is. Ezért sok szakértő azt mondja, hogy ha nem rendelkezel, rendszeres “romantikus” kapcsolattal akár egy hétig, az akár súlyos következményekkel is járhat. Ezért ebben a cikkben megbeszéljük annak a következményeit, ha nem létesítesz kapcsolatot több mint 1 hétig.

Feszültség

Egy “romantikus” kapcsolat egy partnerrel nagyon praktikus és szórakoztató módon csökkenti a stresszt. Ezért, amikor abbahagyjuk a kényeztetést, elveszítjük az egészségre gyakorolt hasznos hatását is. Egy tanulmány szerint, amit 2005-ben végeztek, a rendszeres érintkezés egy partnerrel folyamatosan javítja a fizikai és az agyi teljesítményt.

Szív problémák

Mindannyian tudjuk, hogy aki nem végez semmilyen testmozgást, idővel szívproblémái lehetnek. Mivel a “romantikus” kapcsolatot fizikai aktivitást igényel, javítja a szív egészségét és a keringést.

Nemrégiben egy csoport tudós végzett egy tanulmányt párokról. Ezt fedezték fel, hogy azok, akik “romantikus” kapcsolatot tartottak fenn, legalább 1 alkalommal hetente, kisebb valószínűséggel szenvednek merevedési problémától.

Női problémák

A nemi aktust nélkülöző nők esetében zavar léphet fel a petefészek és a méh működésében, a megszokottnál jóval korábban jelentkezik a menopauza.

Elhízás, anyagcsere probléma

Anyagcserezavarok is felléphetnek a “romantikus” kapcsolatot mellőzőknél, sokan túlsúllyal küzdenek. A “romantikus” élet hiánya a testet és a pszichét is megviseli.

Mint látjuk, nélkülözhetetlen a rendszeres kapcsolat az egészség fenntartásához.. Szerintünk nem is találhatsz ennél kedvezőbb gyógymódot ennyi egészségügyi probléma megelőzéséhez.

 

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Hozzászólások: