Ha a tanárod pikkel rád: 3 mondat, amivel le fogod venni a lábáról

Törd meg a hetek óta tartó feleltetés átkát: nem is kell sokat tenned, ezek a varázserejű mondatok segítenek.

0-1-200x300

tanárok is csak emberek, és bár mi jóhiszeműen azt feltételezzük róluk, hogy minden tanítványukra egyformán tekintenek, lássuk be: nekik is vannak kedvenceik, és olyanok is, akiket valami oknál fogva kevésbé zártak a szívükbe.

Ha te valami szerencsétlen körülmény folytán ebbe az utóbbiba kerültél, ne magadban füstölögj, inkább próbálj meg kikerülni a skatulyából: néhány bűvös mondattal leveheted a lábáról a házsártos tanerőt, így megúszhatod a vég nélküli feleltetéseket és a szurkálódást.

Összerakjam a projektort?

Főleg, ha a tanár egy kicsit idősebb, nem biztos, hogy könnyen boldogul a különböző technikai kütyükkel, amiket pedig az iskola azért vásárol, hogy izgalmasabbá tegyék az órát, illetve könnyebbé atanár dolgát.

Gondolj bele egy kicsit a helyzetébe: kevés cikibb dolog van, mint egy egész osztály előtt szerencsétlenkedni néhány kábellel, miközben rendet kellene tartani, és a tekintélyét is jó lenne megőrizni. Mentsd ki a kínos helyzetből, és kérdezd meg, összerakhatod-e a projektort, amíg ő beírja a naplót.

Egész biztosan értékelni fogja, hogy megmented azoktól a rettegett percektől, amikor a kivetítővel kell babrálnia, ráadásul le lesz nyűgözve, amiért értesz a technikához ? azaz be tudod dugni a kábeleket a megfelelő helyre, és megnyomni a nagy piros gombot.

Segítsek visszavinni?

Legyen szó a projektorról vagy más szemléltetőeszközről, esetleg egy halom könyvről, dolgozatokról, no meg a torony tetején ingadozó naplóról, a tanárod biztosan el fog olvadni, ha felajánlod, hogy segítesz neki visszacuccolni a tanáriba.

Ha nem egyedül kell cipekednie, a folyosón hömpölygő embertömegben egyensúlyozva, ellenszenves bajkeverőből egy csapásra segítőkész mintadiákká változol a szemében, akár egy tündérmesében. Biztos lehetsz abban, hogy a következő órán sok hét után először végre nem a te nevednél fog kinyílni a napló.

Erről azt olvastam egy könyvben?

Lapozz egy kicsit előbbre a tankönyvedben, és nézd meg, mi lesz a következő tananyag, aztán egyszerűen írd be a keresőbe a témát, és kutakodj egy kicsit a neten. A következő órán, amikor atanárod az Iliászról kezd beszélni, jelentkezz, és mondd el, hogy kíváncsi vagy, mi az ő véleménye a homéroszi kérdésről ? persze, előtte nem árt, ha utánanézel, hogy mi is az, és lehetőleg neked is legyen valamiféle véleményed.

Hozzászólások: