GYURI BÁCSI MEGLEPŐ VÉLEMÉNYE: SZILVÁVAL A RÁK ELLEN

A rák megelőzésére, kezelésére a szilvát, a magas vérnyomás leküzdésére a galagonyavirágból készült teát ajánlja az országszerte füvesemberként ismert Szabó György. A bükkszentkereszti 85 éves bácsi a közelmúltban Vásárhelyen tartott előadást.Galagonyavirágból készült gyógyteát iszik naponta egy csészével, hogy segítsen a szívének, és a vérnyomásával se legyen gond. A prosztatára kisvirágú füzike teát fogyaszt, de szinte minden szerve „kap” gyógynövényekből készült italt. Összességében 20-félét fogyaszt – vallotta be Szabó György népi gyógyász, akit a bükkszentkereszti füvesemberként ismernek országszerte. A közelmúltban Vásárhelyen tartott előadást.
– Hatéves voltam, amikor nagyanyám hozzánk költözött Miskolcra. Javasasszony volt. Mesélte, hogy ő a huszadik a családunkban, aki gyógynövényekkel foglalkozott. Hatan voltunk testvérek, de engem szemelt ki, hogy beavasson a gyógynövények rejtelmeibe, tanítani kezdett. Mindig rajongtam a természetért, a növények, az állatok jó barátaim. A Kádár-rendszerben nem nézték jó szemmel a népi gyógyászatot, kuruzslónak bélyegezték, aki ezzel foglakozott. Így aztán csak a családtagoknak segíthettem. Szakmát tanultam, kereskedő lettem. Feleségemmel időközben kiköltöztünk Bükkszentkeresztre, ahol magunk gyűjtöttük a gyógynövényeket – mesélte a 85 éves Gyuri bácsi.

– Manapság ismét kezdik tanítani az egyetemen a népi gyógyászatot. Például Erdélyben, a székelyeknél rákkutatást is végeztek. Ott a jelentős mennyiségű antioxidánst tartalmazó szilvát használják a rák leküzdésére. Frissen is érdemes szezonban fogyasztani belőle, de aszalva és lekvárként is. Cukor nélkül a nők hetente a mellükre is kenhetnek a mellrák ellen. Testünkben vannak rákos sejtek, ezeket a szervezet normális esetben kordában tartja. Ha gyengül az immunrendszer, akkor képesek az elburjánzásra. Figyelni kell a szervezet sav-lúg-bázis egyensúlyát, ha túl savas, akkor lúgosítani kell, így megelőzhetjük a daganatos betegségeket – magyarázta Gyuri bácsi, aki maga is méri lakmuszpapírral nyálából, mennyire savas vagy lúgos a szervezete. Korunk egyik betegségéről, a magas vérnyomásról azt mondta, okai: a vese elégtelen működése, a koleszterin-túltermelés, valamint a depresszió, a stressz. A magas vérnyomás kezelésére, megelőzésére a galagonyavirágból készült teát ajánlja.

Hozzászólások: